AcasăPoliticaSindicalistii din Educatie, mars de ziua Copilului/O delegatie a protestatarilor, primita la...

Sindicalistii din Educatie, mars de ziua Copilului/O delegatie a protestatarilor, primita la Cotroceni

Ziua Copilului a fost marcata, in acest an, de un mars de protest, la care au participat cateva mii de cadre didactice. Marsul a fost urmat de discutii, la Cotroceni.

Nemultumiti de rezultatele discutiilor cu reprezentantii Guvernului in orivinta cresterilor salariale, dar si de alte aspecte, profesorii afiliati sindicatelor din Invatamant s-au raliat cu miile, atat din Capitala si din restul tarii, la protestul desfasurat, timp de cateva ore, in Bucuresti, incusiv in Piata Victoriei, in apropierea sediului Guvernului, cat si in zona Palatului Cotroceni.

Principalele revendicari ale protestatarilor tin de alocarea a minimum 6 procente din produsul intern brut Educatiei, dar si de cresterea burselor elevilor si studentilor, precum si de deconarea cheltuielilor personalului didactic care face naveta.

In fata acestei realitati, din directia Palatului Cotroceni a aparut o reactie, in sensul in care aflam ca o delegatie a sindicatelor din Educatie, dar si reprezentantul Consiliului National al Elevilor au fost primiti la Cotroceni, avand deja o discutie cu dooi consilieri de stat -Ligia Deca, de la Departamentul Educatie si Cercetare, dar si Gabriel Cristian Piscociu, de la Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, Compartimentul Probleme Cetatenesti. Despre intalnirea in sine aflam cateva detalii prin intermediul unui comunicat. „Dialogul a fost unul deschis, reconfirmand importanta unor solutii sustenabile pe termen lung, care sa confere stabilitate si incredere. Reprezentantii personalului din sistemul de invatamant si-au prezentat atat revendicarile, cat si propunerile lor pentru solutionarea acestora”, transmit reprezentantii Presedintiei.

sursa foto: fsli.ro

62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger