AcasăPoliticaSfaturile lui Basescu pentru Grindeanu: "ar trebui facute pana maine dimineata"

Sfaturile lui Basescu pentru Grindeanu: „ar trebui facute pana maine dimineata”

Fostul presedinte contureaza un scenariu de cosmar, cu el reintors la Cotroceni!

Fiind de parere ca „Grindeanu este obligat de Constitutie sa isi faca Guvern” si ca „Dragnea a confundat guvernul Romaniei cu un guvern al PSD”, Traian Basescu ii ofera, practic, cateva sfaturi de natura tactica premierului al carui Cabinet a ramas, deunazi, fara sprijinul politic al amelor formatiuni din Coalitia de guvernare.

Din postura de lider al unui partid de opozitie, pare sa se fi transformat in sfatuitorul actualului premier

Chiar daca pesedistii si reprezentantii ALDE asteapta inca pasul in lateral din partea lui Sorin Grindeanu, ba chiar cauta deja si un succesor pentru sefia Guvernului, Traian Basescu e de parre ca Grindeanu ar avea la dispozitie o alta solutie – sa-si pregateasca propria varianta de Executiv – respectand trei pasi: „1. Inventariaza lista ministrilor PSD si ALDE care au demisionat. 2. Cauta si nominalizeaza ministri cu carnet de membru in PSD si ALDE (pentru a respecta structura politica a guvernului votat in Parlament). 3. Inainteaza lista ministrilor demisionari si lista ministrilor propusi in cabinet catre Presedintele Iohannis”, din cate noteaza liderul PMP-ului, pe Facebook.

Mai mult, fostul lider de la Cotroceni ii da de inteles actualului sef al Guvernului ca n-ar prea trebui sa nu zaboveasca. „Aceste lucruri ar trebui facute pana maine dimineata, pentru ca Presedintele pleaca in zilele urmatoare, pentru circa o saptamana. Daca nu, mai bine demisioneaza, pentru ca ar transforma criza de interese din PSD intr-o criza politica a Romaniei”, considera Basescu.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger