AcasăPoliticaSfatul lui Dancu pentru premier: Ponta, nu fi Geoana!

Sfatul lui Dancu pentru premier: Ponta, nu fi Geoana!

In loc sa-si ia jucariile si sa plece, Victor Ponta ar trebui sa ramana pe baricade si sa guverneze cat mai bine. Asta daca vrea cu adevarat un rezultat favorabil la viitoarele alegeri parlamentare. Indemnul vine de la Vasile Dancu, care-i mai cere premierului sa nu repete greselile lui Mircea Geoana.

Vasile Dancu il ideamna pe Victor Ponta sa nu calce pe urmele lui Mircea Geoana

Dincolo de miscarile de pe scena politica, soarta Cabinetului Ponta depinde de propria lui performanta, sustine sociologul Vasile Dancu.  „Soarta Cabinetului Ponta atarna de mai multe fire. (…) Unul este rezultatul perceput si previzionat al guvernarii si o comunicare guvernamentala puternica. Esentiala, nu de nivel piaristic sau inundarea zilnica a media cu personaje care practica ciorovaiala politica. Rezultatele guvernarii sunt bune pana acum, daca se dau drumul la inverstitii si se reuseste o super-absorbtie de fonduri europene, Ponta poate performa. Evident, ar mai trebui un lucru: trebuie mutat accentul comunicarii guvernamentale de pe premier, pe subiectul colectiv al guvernarii (guvern, echipa guvernamentala, expertiza, inovatiile si reformele etc)”, a declarat Dancu pentru un cotidian central.  In context, acesta  l-a sfatuit pe premier sa nu o ia pe urmele lui Geoana si sa aleaga calea opozitiei, mentionand ca o astfel de miscare ar putea fi fatala pentru PSD. „Este o iluzie ca guvernul poate fi dat jos doar la un semn sau cand vrea cineva. Sustinerea este destul de solida, iar iluziile cu UNPR-ul care tradeaza reprezinta o speranta falsa. Poate cadea guvernul, dar nu usor, evident daca Ponta nu adopta strategia renuntarii la guvernare si pregatirii alegerilor din opozitie. Dar aceasta strategie a facut-o Geoana si a fost falimentara”, a mai precizat  Vasile Dancu.

Geoana ii baga pe pesedisti in combinatie cu liberalii

In comparatie cu fostul sau coleg, Mircea Geoana nu-i mai da nicio sansa actualului premier. Cabinetul Ponta are zilele numarate, iar un nou Guvern va fi format pana de Paste, afirma cu tarie senatorul. „Vom avea un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD si PNL sau partea sanatoasa din PSD si PNL intr-o mare coalitie de tip german, deoarece numai o mare coalitie poate pune in practica fundatia Noului Proiect National pentru urmatorul deceniu”, a conchis Geoana.

author avatar
Adelina Ionicel
1.489 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger