AcasăPoliticaSenatorul Volosevici, in fata procurorilor pentru a doua oara in doar cateva...

Senatorul Volosevici, in fata procurorilor pentru a doua oara in doar cateva zile

Parlamentarul liberal si-a inceput ziua de joi cu o vizita la sediul DNA din Ploiesti. Nu e prima oara cand fostul primar ploiestean Volosevici da ochii cu procurorii anticoruptie in ultima perioada, fiind zarit trecand pragul sediului institutiei si in urma cu exact o saptamana.

Inainte sa intre sa discute cu anchetarorii, Andrei Volosevici a precizat ca intentioneaza sa vada dosarul, pentru a descoperi probele existente, dar si ca a adus documente, anuntand ca va oferi mai multe detalii la incheierea procedurii.

Va reamintim ca joia trecuta, fostul edil ploiestean s-a prezentat la DNA, fiind anuntat de catre procurorii din cadrul Serviciului teritorial Ploiesti de faptul ca este urmarit penal, fiind suspectat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Mai precis, procurorii anuntau, la momentul respectiv, intr-un comunicat, faptul ca „in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor si incalcarea dispozitiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a initiat proiectul de hotarare privind asocierea municipiului Ploiesti cu SC FC Petrolul SA in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local – avand ca obiectiv principal functionarea echipei de fotbal FC Petrolul. In acelasi scop, a semnat un contract de asociere intre municipiul Ploiesti si S.C. FC PETROLUL SA Ploiesti, contract incheiat prin nerespectarea dispozitiilor Legii administratiei publice locale – in conditiile in care o institutie publica nu poate finanta o activitate lucrativa desfasurata de un agent economic cu capital privat”, dar si ca „in acest fel, a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totala de 32.577.437 lei si concomitent, obtinerea de catre S.C. FC PETROLUL SA Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare”.

Trebuie spus ca in acelasi dosar mai sunt urmarite penal si alte doua persoane.

sursa foto: Facebook/Andrei Volosevici

author avatar
Cristina Stefan
68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger