AcasăPoliticaSenatorul PSD Alexandru Cordos, urmarit penal

Senatorul PSD Alexandru Cordos, urmarit penal

Senatorul PSD Alexandru Cordos este urmarit penal dupa ce a dezvaluit interceptari intr-un dosar, in sarcina sa retinandu-se infractiunea de favorizare a faptuitorului, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Dupa ce a intrat in posesia unor informatii obtinute de la finul sau, angajat la DNA, Cordos ar fi anuntat unele persoane ca sunt interceptate, aducand, astfel, prejudicii in unele anchete ale Directiei Nationale Anticoruptie.

”In cauza exista elemente din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2014, suspectul Cordos Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticoruptie, intr-un dosar penal, avertizandu-le ca le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informatii le-a aflat de la finul sau, ofiterul de politie judiciara Tatar Valentin care, la data faptelor, lucra in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj. De altfel, in legatura cu faptele acestuia din urma, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizata instanta de judecata cu acordul de recunoastere a vinovatiei pentru savarsirea a 3 infractiuni, din care una in forma tentativei, de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, se arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Lui Alexandru Cordos i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile, precizeaza procurorii.

author avatar
Alina Costache
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger