AcasăPoliticaSenatorii PNL ii dau cu flit lui Iohannis

Senatorii PNL ii dau cu flit lui Iohannis

Desi PNL are peste 40 de senatori, majoritatea acestora nu a participat la traditionala reuniune a grupurilor parlamentare liberale – organizata in acest an la Iasi.

Klaus Iohannis are probleme si cu liberalii, si cu adversarii externi

Boicotul senatorilor (caci asta a fost) este de rau augur pentru Klaus Iohannis, mai ales in conditiile in care ”sirenele” lui Tariceanu nu inceteaza sa cante la urechile parlamentarilor PNL, invitandu-i in noul cimin liberal. Mai mult, de abia scapati de ”tirania” lui Crin Antonescu, liberalii nu sunt dispusi sa joace asa cum le canta apropiatii lui Iohannis. Un prim conflict intern pe tema s-a si derulat, de altfel, atunci cand un senator PNL a ”depus” o coroana la picioarele ministrului Justitiei, in demn de ”omagiu” pentru economia rapusa de demnitarul in cauza, tanara Ioana Petrescu – demers criticat de multi dintre parlamentarii liberali. In plus, liberalii au mari dubii legate de succesul candidatului lor la Presedintie, o mare parte dintre ei considerand ca ”modelul” Iohannis poate prinde la absenteisti, dar nu si la romanii care vin de obicei la urne.

Eticheta ”Grivco” este greu de dezlipit

Actualul lider al PNL nu are insa probleme doar in interiorul partidului. Iar una dintre ele este distantarea sa de Grivco si de Dan Voiculescu – o eticheta pe care o poarta inca din 2009, cand a acceptat sa fie ”premierul majoritatii 322”. ”Nu am fost la Grivco, nu am avut treaba cu Dan Voiculescu”, insista Iohannis. Contrazis de Codrut Seres, care sustine ca ”l-a intampinat personal” pe Iohannis atunci cand acesta a batut, in 2009, la usa lui Voiculescu (la sediul Grivco – n.r.), Iohannis a fost obligat la o noua riposta. ”In Romania, libertatea de exprimare este garantata, dar constat ca a minti este la fel de liber. Domnul Codrut Seres nici nu stie cum arat de aproape, dar eu stiu din informatiile aparute in presa ca este prietenul domnului Dan Voiculescu (…) Eu astept in continuare de la domnul Victor Ponta sa prezinte public acele dovezi certe ca am fost la Grivco. Nu exista aceste dovezi pentru ca nu a existat o asemenea intalnire”, a reactionat liderul PNL.

[poll id=”830″]

author avatar
Simona Badulescu
1.200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger