Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Senatorii juristi scot catusele coruptilor

Senatorii juristi scot catusele coruptilor

Autor:

Senatorii din Comisia juridica au avizat amendamentele care ii scapa pe politicieni de ”beciul domnesc”.

 

serban nicolae Senatorii juristi scot catusele coruptilor

Senatorii juristi au acceptat propunerile facute de Serban Nicolae - suspectii de acte de coruptie nu vor mai fi incatusati si nici bagati in arest preventiv

Modificarile propuse de senatorul PSD Serban Nicolae la Codul de Procedura Penala au facut deja mare valva. Acuzat ca nu vrea decat sa-i scape de arestul preventiv pe coruptii cu pedigri politic, Serban Nicolae nu s-a lasat intimidat, s-a luat la tranta inclusiv cu CSM si chiar a reusit sa-si convinga colegii din Comisia juridica sa-si invinga spaima de DNA si sa riste oprobiul public votand in favoarea amendamentelor propuse de el. Ca urmare a avizului dat ieri de Comisie, persoanele cercetate pentru fapte de coruptie – politicieni de top in cele mai multe dintre cazuri, scapa de catuse (un inculpat va putea fi incatusat doar daca a comis acte de violenta sau s-a sustras urmaririi penale) si de asa numitul ”beci domnesc” de la Rahova. In schimb, suspectii de coruptie vor putea fi arestati la domiciliu, perioada de detentie urmand sa se consume in resedinta indicata de persoana in cauza, indiferent de adresa sa oficiala. Odata trecute cu bine de Comisia juridica, modificarile vor ajunge in plenul Senatului unde, conform starii de spirit care domneste printre colegii lui Calin Popescu Tariceanu, nu este exclus un vot de asemenea pozitiv. Marea cumpana va fi insa la Camera Deputatilor – decizionala in acest caz. Nu de alta, dar deputatii se feresc de mai multa vreme sa sufle in biserica DNA, situatie in care amendamentele propuse de Serban Nicolae au mari sanse sa fie respinse.

Credeti ca parlamentarii isi vor asuma modificarea Codului de Procedura Penala si ii vor scapa pe corupti de arestul preventiv ?

Vezi Rezultate

loading Senatorii juristi scot catusele coruptilor  Loading ...Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!