AcasăPoliticaSenatorii juristi au respins cererea DNA in cazul lui Corlatean

Senatorii juristi au respins cererea DNA in cazul lui Corlatean

La cateva saptamani de cand a fost formulata si a ajuns la Senat, cererea DNA pe numele fostului ministru Corlatean a fost supusa la vot in cadrul Comisiei Juridice a Senatului.

Odata ajunsa in atentia senatorilor juristi, solicitarea prin care procurorii anticoruptie cer Camerei Superioare a Parlamentului aviz in vederea inceperii urmaririi penale in cazul senatorului care, in noiembrie 2014, ocupa functia de ministru de Externe a fost respinsa la vot. Au fost 3 optiuni „pentru” si 5 „impotriva” solicitarii procurorilor, semn ca senatorii juristi nu prea sunt convinsi de temeiul unei astfel de cereri.

De altfel, dupa ce a fost audiat in cadrul acestei comisii, social-democratul a declarat ca in opinia sa acuzatiile procurorilor nu sunt fundamantate. „Un singur comentariu pe care-l fac (…) Am prezentat in fata Comisiei toate argumentele si datele pentru care eu am sustinut – cu argumente – faptul ca (…) acuzatiile DNA sunt total nefundamentate”, a sustinut Corlatean.

 

E important de precizat, insa, faptul ca avizul Comisiei Juridice este doar unul consultativ, decizia finala fiind luata in plenul Senatului, catre care va merge raportul dat in cursul acestei zile de forul prim mentionat.

Pe 16 mai, DNA facea public faptul ca a formulat o cerere de efectuare a urmaririi penale fata de Titus Corlatean, in legatura cu suspiciuni ce tin de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, in dosarul privind votul din Diaspora, de la prezidentialele din 2014.

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger