AcasăPoliticaSenatorii juristi au dat unda verde cererii DNA in cazul Oprea

Senatorii juristi au dat unda verde cererii DNA in cazul Oprea

In ciuda faptului ca a incercat sa isi sustina cat mai bine cauza in fata senatorilor juristi, Gabriel Oprea nu pare sa fi fost prea convingator, de vreme ce Comisia parlamentara a dat aviz favorabil inceperii urmaririi penale in cazul sau.

Au fost 8 voturi „pentru” si doar doua „impotriva” masurii solicitate, in urma cu aproape doua sapatamani, din directia DNA-ului. Drept urmare, raportul ce va fi redactat de catre membrii Comisiei Juridice a Camerei Superioare a Parlamentului va fi unul favorabil demararii actiunii penale in cazul fostului sef al Ministerului de Interne din Guvernul Ponta, in cazul Gigina. E important, insa, de precizat faptul ca parerea senatorilor juristi este doar una consultativa, votul decisiv fiind cel din plen. Cererea va fi supusa votului reperezentantilor Senatului la inceputul saptamanii viitoare.

Oprea si-a sustinut cauza in fata senatorilor juristi

Respectand pasii procedurali, odata ce solicitarea procurorilor pe numele sau a ajuns la Senat, for pe listele caruia figureaza la acest moment Gabriel Oprea, miercuri a fost ziua stabilita pentru audierea si votul din Comisia Juridica. Fostul sef al MAI a venit, in acest sens, la Parlament, unde si-a sustinut, in jurul pranzului, punctul de vedere in fata colegilor juristi.

La finele audierii sale, Gabriel Oprea a stat cateva momente de vorba cu presa, reiterand, in mare, cele spuse anterior in apararea sa, fie verbal fie prin intermediul unei retele de socializare. Si anume ca era vorba despre un dispozitiv de insotire cel din care facea parte si tanarul politist care a pierit in accidentul de pe Calea Plevnei, dar si ca masina in care se afla nu avea viteza.

Intrebat care anume a fost scopul prezentei sale la SRI, in seara respectiva, Oprea a ales sa nu faca public acest aspect. „In primul rand nu am fost la restaurant, am fost (…) la o institutie a statului (…) nu cred ca acest lucrru este important”, s-a rezumat sa precizeze fosutl vicepremier pentru securitate nationala.

Va amintim faptul ca procurorii DNA au formulat cererea prin care solicita aviz pentru urmarirea penala a lui Oprea pe 1 septembrie, in dosarul in care se ancheteaza moartea tanarului politist Bogdan Gigina. Suspiciunea in acest caz este de ucidere din culpa.

author avatar
Cristina Stefan
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger