Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Senatorii au adoptat proiectul noului Cod Fiscal. Reactia premierului Ponta!

Senatorii au adoptat proiectul noului Cod Fiscal. Reactia premierului Ponta!

Autor:

Senatorii prezenti la sedinta de plen de luni au adoptat, cu 90 de voturi “pentru”, 36 “impotriva” si 4 abtineri, proiectul de lege privind Codul fiscal, propus de Guvern.

 

plen Senat 350x232 Senatorii au adoptat proiectul noului Cod Fiscal. Reactia premierului Ponta!Asadar, proiectul a trecut de Senat, prima Camera a Parlamentului sesizata, insa nu fara dezbateri intense. In conditiile in care alesii liberali din aceasta Camera prezenti in sala de plen s-au opus, prin vot, acestui proiect, iar senatorul PNL Marinica Dinca l-a catalogat drept “fara viziune”, “nelegitim” si “mincinos”, presedintele Senatului s-a declarat, de la tribuna salii, dezamagit de pozitia liberalilor din Senat fata de proiectul noului Cod Fiscal. “Ce-am auzit a fost o pledoarie pe care as califica-o drept jalnica”, s-a exprimat Calin Popescu Tariceanu, catalogand acest proiect de lege drept unul “ultraliberal”.

Cu mentiunea ca proiectul a fost adoptat cu anumite amedamente formulate in cadrul comisiilor senatoriale, va precizat ca demersul legislativ urmeaza sa fie trimis Camerei Deputatilor, care are in acest caz calitate de for decizional.

Ponta: Este un prim pas catre aplicarea masurilor de relaxare fiscala

In conditiile in care, in cursul dupa-amiezii trecute, Senatul a adoptat proiectul de lege propus de Cabinetul in fruntea caruia se afla, Victor Ponta a transmis un mesaj, marti in jurul pranzului, prin intermediul paginii sale de Facebook, prin care se declara multumit de anuntul venit dinspre Parlament. “Este o veste foarte buna, un prim pas catre aplicarea masurilor de relaxare fiscala de la 1 ianuarie 2016! (desigur, reducerea ‪#‎TVA la 9% pentru alimente se va aplica mai repede, de la 1 iunie, asa cum am stabilit)”, anunta seful Guvernului, fara sa piarda, insa, ocazia de a se arata dezamagit pe pozitia liberarilor in aceasta chestiune.

“Sunt totusi dezamagit ca PNL a refuzat sa voteze un Cod Fiscal care cuprinde, in esenta, masuri liberale cu impact social important”,  a conchis Ponta.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!