AcasăPoliticaSenator PNL trimis in judecata pentru evaziune fiscala

Senator PNL trimis in judecata pentru evaziune fiscala

Un parlamentar a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului General. Liberalul Ionut Elie Zisu, otiginar din Constanta, este cercetat pentru evaziune fiscala, intr-un dosar in care au mai fost actionate in instanta alte zece persoane- vanzatori si un responsabil  al unui magazin tip duty-free- si al carui prejudiciu se ridica, sustin procurorii, la peste 1,6 milioane de lei.

Toti cei zece – printre ei si reponsabilul unui magazin din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, care comercializa, printre altele, si tigari, dar si vanzatori ai unitatii comerciale cu pricina – sunt acuzati de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de complicitate la evaziune fiscala.

Conform rechizitoriului intocmit in dosarul in care, mentioneaza PICCJ intr-un comunicat, au fost finalizate cercetarile, parlamentarul in varsta de 50 de ani este acuzat ca, „in calitate de administrator al SC GFS D.F.R. SRL, a omis sa constituie si sa vireze acciza datorata bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidentierii in actele contabile sau in alte documente legale a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale, ori evidentierea altor operatiuni fictive”.

In acelasi dosar, Stelian Grosu, responsabilul magazinului tip duty-free in cauza, despre care oamenii legii au auntat ca fusese numit in functie de catre Zisu, in calitatea sa de administrator al firmei amintite, este acuzat ca a „inlesnit inculpatilor vanzatori in cadrul unitatii tip duty free comercializarea nelegala a produselor tip tigarete”.

Prin actiunile imputate actualului senator, dar si celor zece persoane cercetate in acelasi dosar, paguba totala adusa bugetului de stat a fost estimata, precizeaza procurorii PICCJ, in acelasi comunicat, la 1.612.509 lei.

Dosarul a fost trimis Instantei Supreme, urmand ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa judece cauza.

sursa foto: senat.ro

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger