AcasăPoliticaSeful statului pleaca azi in Israel

Seful statului pleaca azi in Israel

Klaus Iohannis urmeaza sa urce, in orele urmatoare, in aeronala care il va transporta catre Israel. Unde, dupa cum anunta chiar presedintele, in urma cu doar cateva zile, va face o deplasare despre care a subliniat „a fost stabilita deja de câteva luni de zile”.

Precizarea a venit, va amintim, in contextul in care a anuntat ca ii da mandat premierului pentru a reprezenta Romania, luni, la doua reuniuni cu lideri europeni, evenimente la care nu poate fi prezent tocmai pentru ca in agenda sa a fost trecuta aceasta vizita de stat in Israel si Palestina.

Din cate a anuntat Klaus Iohannis insusi, joi, intr-o conferinta, pe parcursul sederii sale in Israel, liderul de la Cotroceni urmeaza sa se intalneasca, printre altii, atat cu omologul sau de la Tel Aviv, Reuven Rivlin, cat si cu seful Guvernului israelian, dar si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din acest stat. Totodata, cu prilejul acestei deplasari externe, Iohannis urmeaza sa aiba o intrevedere si cu presedintele Autoritatii din Palestina.

Cat priveste decizia lui Iohannis de a-l mandata pe premierul Ciolos sa mearga la reuniunile din Belgia, la care se va aborda si tema migratiei, a fost limpede ca fostul sef al statului nu o vede deloc cu ochi buni. ” Sub perdeaua unei vizite in Israel si Palestina, Presedintele Iohannis lipseste de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migratiei islamiste. (…) Prezenta unui tehnocrat neangajat politic, fie el si Dacian Ciolos, este unica, niciun alt stat nepermitindu-si sa nu fie reprezentat la Consiliul European de un politician ales”, scria Traian Basescu, vineri, pe contul sau de Facebook. Va reamintim ca nu e prima oara cand primul-ministru primeste mandat de la seful statului pentru a merge la Consiliul European.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger