AcasăPoliticaSeful MAI vede curioasa "graba" cu care politicienii au comentat actiunile Jandarmeriei

Seful MAI vede curioasa „graba” cu care politicienii au comentat actiunile Jandarmeriei

Jandarmeria a avut o „reactie proportionata”, exceptie facand momentul retinerii celor doi organizatori. Mai mult, s-a incercat „dialogul”, „medierea” cu participantii la manifestatie. Acestea ar fi, in mare, concluziile – la nivel tehnic- analizei interventiei jandarmilor, sambata, in centrul Capitalei. Si ca a fost vorba despre o incercare a unui „mic grup” din randul manifestantilor de a forrta cordonul de jandarmi.

Rezultatele verificarilor pe care le-a cerut inca de sambata, la cateva ore de la producerea incidentelor aparute intre unii unionisti si cativa jandarmi care formasera un cordon undeva pe Calea Victoriei, au fost aduse la urechile opiniei publice, luni la amiaza, cahiar de catre seful MAI.

Astfel, ministrul de Interne a tinut sa sublinieze ca interventia jandarmilor nu a fost nicio clipa una ofensiva si ca momentul retinerii celor doua persoane din randul organizatorilor manifestarii ar fi fost singurul in care s-ar fi folosit forta din directia jandarmilor, dar ca modul in care s-a actionat in vederea acestui pas constituie obiectul unei cercetari. „Dispozitivul jandarmeriei (…) a fost unul pur defensiv. El viza doar blocarea accesului manifestantilor pe alte trasee decat cele aprobate. Pe tot parcursul interactiunii intre jadarmi si manifestanti, chiar si cand s-a inceput fortarea dispozitivul, nu s-au folosit (…) nu s-au folosit bastoane, scuturi, gaze lacrimogene, asa cum s-a speculat”, a subliniat Tudorache, ministrul adaugand ca nu s-au folosit nici catuse.

In alta ordine de idei, seful Internelor a lasat sa se inteleaga ca i s-au parut nelalocul lor unele comentarii venite din randul clasei politice. „Nu vreau sa speculez reactiile politicienilor. Mie mi se pare curios (sic!) graba cu care au ales sa comenteze actiunile Jandarmeriei si modul in care a fost facut. Motivele nu vreau sa le speculez”, s-a rezumat sa spuna Dragos Tudorache.

Va amintim ca au fost mai multe reactii- una chiar foarte dura, din directia fostului presedinte Basescu (DETALII AICI), dar si din partea sefei PNL, a fostului premier Ponta. Acesta din urma a tinut sa sublinieze, pe Facebook, faptul ca daca in „2012-2015 in timpul Guvernului „Ponta – USL” nu s-a folosit niciodata forta impotriva unor oameni care protestau, indiferent de motivul si manifestarile acestora!”, „Guvernul „Iohannis- Ciolos” a venit la Putere in urma unor demonstratii publice NEAUTORIZATE! Azi au folosit forta impotriva participantilor la „Marsul unionist”! Si va fi din ce in ce mai rau”.

366 afisari

1 COMENTARIU

  1. D-le Ministru, va rog verificati modul de desfasurare a concursurilor de ocupare a posturilor la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Hunedoara!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger