Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Seful Comisiei SRI, precizari despre protocoalele Serviciului

Seful Comisiei SRI, precizari despre protocoalele Serviciului

Autor:

La finele sedintei Comisiei parlamentare, la care a fost prezent directorul SRI, Adrian Tutuianu a facut unele precizari cu privire la mult-asteptatele lamuriri in privinta unui asa-zis protocol intre Serviciu si DNA.

 

tutu 1 Seful Comisiei SRI, precizari despre protocoalele ServiciuluiIncepand prin a enunta un principiu, acela ca “protocoalele de cooperare reprezinta o forma legala, fireasca si necesara in cooperarea interinstitutionala, stabilind responsabilitatile fiecarei instituii cosemnatare”, seful Comisiei de control a activitatii SRI a confirmat ca exista un astfel de demers parafat intre Serviciu si Parchet. “Exista un protocol incheiat in 4.02.2009, intre SRI si PIICJ. El are la baza legile 14/1991, 51/1992, Codul de Procedura Penala (…). Va mentionez ca exista hotarari ale CSAT din 2004 si 2007 care prevad cooperarea dintre SRI si Ministerul Public, iar strategia de apararea prevede incheierea unor protocoale interinstitutinale”, a precizat acesta, amintind ca DNA-ul este o structura a MP.

Totodata, Tutuianu a adus in discutie faptul ca “SRI a incheiat protocoale incepand cu anul 1992, la initiativa serviciului sau al altor institutii, unele dintre ele, aprobate prin hotarari CSAT”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!