Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Seful ANAF le cere angajatilor care protesteaza sa nu blocheze activitatea de colectare

Seful ANAF le cere angajatilor care protesteaza sa nu blocheze activitatea de colectare

Autor:

Bogdan-Nicolae Stan cere respectarea legii pe fondul protestului sindicatelor din finante si atrage atentia asupra efectelor pe care le poate avea blocarea activitatii de colectare.

 

16002871 1760335740952405 7348924826710737334 n anaf 389x500 Seful ANAF le cere angajatilor care protesteaza sa nu blocheze activitatea de colectareDintr-un comunicat al Fiscului opinia publica afla ca presedintele ANAF le-a solicitat marti directorilor din directiile generale regionale ale finantelor publice, in cadrul unei videoconferinte, sa asigure o buna functionare a activitatii institutiei in relatia cu contribuabilii si sa respecte prevederile legale, pe fondul derularii protestului din ultimele zile.

“Ni s-au raportat mai multe situatii in care platile catre Trezorerie au fost refuzate in ultimele zile de catre functionari care protestau. La Timisoara, de exemplu, au existat angajati ai ANAF al caror comportament a fost sub demnitatea statutului functionarului public. In multe administratii financiare, incasarile au fost afectate, din cauza protestelor inregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publica. Le cer sa nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Insa, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depasit”, a declarat domnul Bogdan Nicolae Stan.

Totodata, se precizeaza ca seful ANAF le-a cerut directorilor executivi sa poarte “un dialog onest cu reprezentantii sindicatelor din finante si sa gaseasca impreuna o solutie prin care sa se asigure buna desfasurare a activitatii institutiei”. “Blocarea, chiar si pentru o perioada scurta de timp, a activitatii de colectare are repercusiuni nedorite si de multe ori, greu de contorizat, asupra intregii societati”, a mai precizat domnul Bogdan Nicolae Stan.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!