AcasăPoliticaSefii PSD-ALDE au semnat protocolul de guvernare. Vor sa mearga in echipa...

Sefii PSD-ALDE au semnat protocolul de guvernare. Vor sa mearga in echipa la consultari

Desi seful statului i-a convocat in zile diferite, Dragnea, Tariceanu si Constantin au de gand sa mearga impreuna, miercuri, la consultarile de la Cotroceni, la momentul la care doar PSD-ul a fost invitat, in prima faza, la discutiile cu Iohannis.

Anuntul in acest sens a venit din partea co-presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in urma cu doar cateva minute, dupa semnarea protocolului dintre social-democrati si formatiunea condusa de cel dintai, impreuna cu Daniel Constantin.

Totodata, Liviu Dragnea a transmis ca liderii celor doua formatiuni ii vor adresa presedintelui o scrisoare oficiala, la care vor atasa textul protocolului „de constituire a coalitiei de guvernare pentru dezvoltarea si democratiei” parafat in aceasta zi si valabil pentru 4 ani.

Pana sa anunte faptul ca vor avea un candidat unic desemnat de comun acord – care va fi propus de PSD, din cate a lamurit Tariceanu – si ca se angajeaza ca toate numirile prin ministere si aparatul de lucru al Guvernului sa fie, de asemenea, comune, s-a amintit faptul ca PSD si ALDE au un program comun de guvernare, realizat prin „armonizare”.

Va reamintim ca PSD si ALDE au 250 de mandate impreuna, din totalul de 465.

foto: captura Romania TV

author avatar
Cristina Stefan
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger