AcasăPoliticaSefa TVR, chemata cu explicatii la Parlament in privinta amanarii interviului cu...

Sefa TVR, chemata cu explicatii la Parlament in privinta amanarii interviului cu Ciolos

FRJ MediaSind cere debarcarea interimarei Irina Radu din fruntea TVR

Interviul pe care seful Guvernului l-a acordat emisiunii „Viata Satului”, de la TVR, si care ar fi trebuit sa intre pe post deunazi, pana sa fie amanat, a iscat comentarii in randul politicienilor (liberali si nu numai) si se cere lamurit chiar de catre sefa TVR, Irina Radu.

UPDATE: Dupa ce si-a spus punctul de vedere in fata comisiei parlamentare, Irina Radu a tinut sa desfiinteze si in fata reporterilor acuzatia de „cenzura”, fluturata in spatiul public in ultimele ore, dupa decizia amanarii interviului cu premierul Ciolos. „Cenzura inseamna sa interzici sa apara ceva (…) sau sa dai dintr-un interviu 10 minute si alte 30 taiate, aia era cenzura (…) asa, s-a vorbit despre o alta planificare”, a explicat sefa TVR.

––

Desi din directia Televiziunii Publice a fost data o prima explicatie in privinta deciziei de a amana difuzarea interviului pe care l-a acordat seful Guvernului unei emisiuni din grila TVR, pe motiv de campanie electorala si in ideea evitarii „oricaror interpretari care s-ar putea naste din mai multe motive”, unii alesi ai nemului nu au fost multumiti de aceasta justificare formala, astfel ca au cerut sa auda un punct de vedere exprimat chiar de catre presedintele-director general al Televiziunii Romane.

Drept urmare, Irina Radu urmeaza sa ajunga, peste aproximativ doua ore, in fata deputatilor din Comisia de Cultura, cu lamuriri in privinta motivelor pentru care nu s-a difuzat acest interviu.

Stirbu vrea sa sesizeze CNA

De altfel, inainte de a avea loc aceasta audiere si de a afla punctul de vedere exprimat de sefa TVR, liderul Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, liberalul Gigel Stirbu, a desfiintat decizia pe aceasta tema, intr-o reactie facuta publica prin intermediul unei retele de socializare. „Prin interzicerea inregistrarii cu Dacian Ciolos, TVR isi confirma statutul de televiziune de casa a PSD-ului. Fara nicio legatura cu campania electorala care se desfasoara in aceste zile, inregistrarea cu premierul Romaniei avea ca subiect, teme de largi interes pentru agricultori si fermieri”, a acuzat Stirbu pe Facebook, fara sa uite sa mentioneze ca are de gand sa se adreseze de indata CNA-ului, pentur a sesiza un „veritabil act de cenzura, act nepermis intr-o democratie europeana”.

324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger