AcasăPoliticaSefa MAI, despre ancheta in cazul Ghita: Kovesi stie foarte bine ce...

Sefa MAI, despre ancheta in cazul Ghita: Kovesi stie foarte bine ce trebuie sa stie despre acel dosar

Carmen Dan spune ca nu intelege de ce sefa DNA-ului tot arata cu degetul catre Politie, cand vine vorba despre fuga fostului deputat Sebastian Ghita, despre care autoritatile nu mai stiu nimic din decembrie anul trecut.

Stiut fiind faptul ca procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a facut in cateva randuri referire la acest subiect, cand a fost intrebat de presa cum e cu cautarile in cazul afaceristului,  conchizand inclusiv ca „Politia Romana l-a pierdut, Politia Romana trebuie sa-l gaseaca” si trimitand jurnalistii sa intrebe reprezentantii institutiei despre acest aspect, Carmen Dan a dat de inteles ca nu stie ce anume o face pe Laura Kovesi sa aiba aceasta atitudine. „Cred ca ar trebui s-o intrebam pe doamna procuror-sef de ce face aceste afirmatii. Eu va spun ca, in calitate de ministru, nu am acces la dosarul penal care este instrumentat de procuror. Dansa, insa, cred ca poate obtine toate informatiile pe care, potrivit competentelor, i le poate pune la dispozitie procurorul de caz. Este cel care dispune masuri pentru politistii care lucreaza in dosar si asta stie doamna procuror sef foarte bine”, a punctat sefa MAI, seara trecuta, la Antena 3.

Nu in ultimul rand, Dan a subliniat ca ar comite un abuz daca s-ar interesa de soarta unei cauze aflate pe rol. „Eu nu pot sa solicit un dosar (…) si sa ma uit in dosar, sau sa discut (…) Doamna Kovesi stie foarte bine ce trebuie sa stie despre acel dosar si nu stiu de ce tot directioneaza catre Politie. Politistii nu fac verificari in dosar fara sa stie procurorul. Deci Politia nu actioneaza independent in acel dosar”, a mai subliniat ministrul de Interne.

sursa foto: Antena3

author avatar
Cristina Stefan
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger