AcasăPoliticaSefa ICCJ, despre afirmatiile lui Ponta: E clar ca au depasit limitele...

Sefa ICCJ, despre afirmatiile lui Ponta: E clar ca au depasit limitele admisibile ale unui limbaj politic

Livia Stanciu

Stanciu nu e deloc de acord cu declaratii de genul celor facute de catre actualul sef al Guvernului. Opinia sefei Instantei Supreme a fost facuta publica la iesirea din sediul CSM, in conditiile in care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, in sedinta, marti, sesizarea facuta de DNA in aceasta privinta.

Livia Stanciu

Presedintele Instantei Supreme considera, asadar, ca, prin prisma functiei pe care acesta o detine, afirmatii de genul celora pe care le-a trecut Victor Ponta in postarea sa, la mijlocul lunii trecute, in privinta activitatii unui procuror, sunt de natura sa induca opiniei publice faptul ca reprezentantii acestei categorii de magistrati ar fi lipsiti de independenta. „Astfel de afirmatii facute de catre un om politic de rang inalt -si ma refer la premierul Romaniei, seful Guvernului Romaniei – este clar ca au depasit limitele admisibile ale unui limbaj politic. Prin astfel de afirmatii de fapt se poate induce opiniei publice o idee total falsa, in sensul ca procurorii care instrumenteaza – si aici nu ma refer numai la procurorii DNA, ci la toti procurorii – astfel de cauze penale ar fi lipsiti de impartialitate, lipsiti de independenta”, a detaliat Stanciu.

De altfel, CSM-ul a precizat, intr-un comunicat, faptul ca plenul forului a constatat, in sedinta din 6 octombrie, ca afirmatiile premierului, „emise in spatiul public in data de 17 septembrie 2015, referitoare la activitatea procurorului DNA care a instrumentat cauza in care a fost trimis in judecata, sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau” si ca „depasesc limitele admisibile ale discursului public politic si ale libertatii de exprimare”.

Este vorba despre postarea ce continea, printre altele, urmatoarea precizare: „…singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani.”.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger