AcasăPoliticaSedinta deputatilor juristi, convocata pentru vineri. Intre timp, Udrea poate studia noul...

Sedinta deputatilor juristi, convocata pentru vineri. Intre timp, Udrea poate studia noul dosar

Odata ce solicitarile procurorilor anticoruptie – in privinta incuviintarii urmaririi penale, a retinerii si a arestarii preventive a actualului deputat, dar fost ministru – au ajuns la Camera, s-a aflat programul dupa care, cel mai probabil, vor fi luate in discutie cererile DNA in privinta noii cercetari care o vizeaza pe Elena Udrea.

Asadar, la doar o zi de cand s-a aflat despre cel de-al treilea dosar deschis pe numele fostului ministru al Turismului si Dezvoltarii, social-democratul Ciprian Nica, vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei, a anuntat ca sedinta forului din conducerea caruia face parte a fost convocat, pentru a dezbate solicitarile DNA, pentru vineri la ora 11.30.

Parlamentarul a anuntat ca, in cazul in care nu se va intruni cvorumul la data respectiva, in vederea discutarii fiecaruia dintre cele trei capete de cerere formulate de procurori in cazul Udrea, va fi stabilita o noua data de sedinta, cel mai probabil pentru luni. In cazul in care, insa, nu vor fi intampinate astfel de impedimente procedurale, rapoartele Comisiei urmaza sa fie inaintate Birourilor Permanente.

Nu in ultimul rand, vicepresedintele forului in cauza a explicat si faptul ca vor fi trei buletine de vot, cate unul pentru fiecare cerere, dar doar doua rapoarte – unul in privinta solicitarii de incuviintare a urmaririi penale, si unul cea privind retinerea si arestarea preventiva.

De asemenea, sedinta de plen, in cadrul careia se vor supune la vot solicitarile DNA, va fi convocata, cel mai probabil, miercurea viitoare.

Mai trebuie spus si faptul ca Nica a precizat ca a informat-o pe Udrea ca poate veni, atat in cursul zilei curente, cat si maine, intr-un anumit interval orar, alaturi de avocatul sau, pentru a studia dosarul, la fel cum o pot face si membrii Comisiei Juridice.

Printre acuzatiile care i se aduc Elenei Udrea in noul dosar in care este vizata de cercetarile DNA se numara cele de luare de mita, trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu, dar si spalare de bani.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger