AcasăPoliticaSedinta CSAT. Romania va trimite mai multi militari in teatrele de operatiuni,...

Sedinta CSAT. Romania va trimite mai multi militari in teatrele de operatiuni, in 2016

In cadrul primei sedinte la care au participat noul premier si membri ai Cabietului sau, de joi, s-au aoprobat o serie de demersuri importante pentru securitatea nationala.

Astfel, din cate anunta Presedintia, s-a analizat si aprobat Ghidul Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 – 2019, ghidul avand drept principal temei „furnizarea de informatii usor de inteles atat institutiilor, celor familiarizati cu domeniul apararii si securitatii nationale, cat mai ales celor mai putin avizati”, cu privire la aspecte ce tin de modul in care statul se angajeaza sa asigure apararea si securitatea tarii si a romanilor.

Totodata, in cadrul sedintei de joi a Consiliului Superior de Aparare a Tarii s-a aprobat numarul fortelor armate autohtone care vor participa la misiuni si operatiuni in afara granitelor, in anul ce urmeaza. Si, din cate se mentioneaza in comunicatul remis de Cotroceni, Ministerul Apararii va pune la dispozitie in vederea indeplinirii unor astfel de misiuni 1181 de militari, numarul acestora fiind cu 158 de persoane mai mare decat in 2015. E important de mentionat faptul ca dintre aceste cadre militare, 943 pot fi desfasurate atat in teatrele de operatii, cat si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare, in timp ce alti 238 de militari vor ramane in tara, cu posibilitatea de a fi dislocati la ordin.

„La randul sau, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispozitie pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU, in anul 2016, un numar de 1530 de jandarmi si politisti, din care 1054 vor participa la misiuni si 476 vor putea fi dislocati la ordin. Comparativ cu anul 2015, numarul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi si politisti”, se mai precizeaza in comunicatul Presedintiei.

sursa foto: presidency.ro

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger