AcasăPoliticaSebi Ghita ii face concurenta lui Liviu Dragnea

Sebi Ghita ii face concurenta lui Liviu Dragnea

In paralel cu liderul PSD, care este judecat pentru ademenirea electoratului la urne in dosarul ”Referendum”, fostul pesedist Sebastian Ghita este acuzat si el de ”coruperea” alegatorilor din Republica Moldova, in favoarea candidatului prezidential Victor Ponta.

 

Liviu Dragnea si Sebastian Ghita sunt adevarati specialisti  in ”achizitionarea” de voturi

”Ghita Sebastian Aurelian (deputat PSD la aceea vreme – n.r.) a conceput, initiat si coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova la alegerile prezidentiale din anul 2014, cu scopul obtinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisa de inculpat pentru influentarea optiunilor electorale a fost in cuantum de 350.000 euro”, se mentioneaza in documentele existente in dosarul in care acuzat este ”Sebi” Ghita, bunul prieten al fostului premier si lider PSD Victor Ponta. Acuzatie regasita, minus suma precizata in mod expres in cazul Ghita, si in dosarul in care evolueaza actualul lider PSD, Liviu Dragnea.

Sebastian Ghita

Obiceiurile sunt identice, doar tipul de scrutin difera, Dragnea fiind cercetat pentru referendumul organizat in 2012 pentru demiterea lui Traian Basescu, iar Ghita pentru alegerile prezidentiale desfasurate la finalul anului 2014. Cei doi inculpati concurenti sunt legati de un ”fir” comun, Victor Viorel Ponta pe numele lui. Nu de alta, dar dupa ce a fost audiat, in calitate de martor, in procesul lui Dragnea, Ponta a fost chemat, ieri, si de procurorii anticoruptie prahoveni, care i-au cerut explicatii legate de finantarea campaniei sale electorale desfasurate, sub supravegherea lui Ghita, in Republica Moldova. Bonus, Ponta a fost intrebat de procurori si cum a fost cu atribuirea contractului referitor la extinderea canalizarii orasului Comarnic (contract derulat cu fonduri europene) – operatiune de care nici Ghita nu este strain.

author avatar
Simona Badulescu
1.083 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger