AcasăPoliticaSebastian Lazaroiu promoveaza la greu noul partid popular

Sebastian Lazaroiu promoveaza la greu noul partid popular

Sebastian Lazaroiu

Consilierul prezidential proroceste cu orice ocazie plecarea unui grup masiv din PDL catre o noua formatiune politica de dreapta.

Din activele de ieri ale PDL-ului va ramane doar amintirea, profeteste Sebastian Lazaroiu (foto jos)
Sebastian Lazaroiu

Prezent la Iasi cu ”Miscarea Populara”, Sebastian Lazaroiu a pomenit din nou de grupul de parlamentari PDL care sta sa se desprinda de PDL, avand insa mare grija sa disocieze Miscarea de viitorul partid: ”Posibil sa apara un grup parlamentar nou, format din alesi care sa se desprinda de PDL. Nu stiu cati sunt si nici cine face parte. Probabil va fi un nou vehicul politic, dar noi, cei de la Fundatia «Miscarea Populara», nu avem legatura cu ei. Dar stiu ca exista o astfel de discutie in PDL”. Iar dincolo de insistenta cu care isi propaga Lazaroiu mesajul, adevarul este ca existenta nemultumirilor in randul parlamentarilor PDL a fost recunoscuta si de democrat-liberali, de Theodor Paleologu, Raluca Turcan si Sulfina Barbu, de exemplu.

PDL nu mai asteapta exodul benevol si trece la excluderi

Pericolul scindarii nu bantuie insa si conducerea PDL care, conform disidentilor, nu misca un deget in directia imbunatatirii situatiei. Dimpotriva, liderii PDL s-au pus ei insisi pe excluderi, nu carecumva sa le-o ia cineva inainte. Concret, conducerea PDL Caras-Severin si-a exmatriculat vineri doi consilieri locali din localitatea Pojejena, Bogdan Bogdanovici si Iova Lazarovici, acesta din urma fiind si viceprimar. Cei doi sunt acuzati de tradare, mai exact de sustinerea, la alegerile partiale din 26 mai, a candidatei USL. Grijulii sa nu piarda cele doua locuri de consilieri, pedelistii au cerut deja ca ele sa fie preluate, conform legii, de urmatorii inscrisi pe lista PDL la scrutinul din iunie 2012. Locurile de consilieri nu se vor pierde, dar tensiunea provocata de excluderi va dainui.

author avatar
Simona Badulescu
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger