AcasăPoliticaSe fac ultimele pregatiri organizatorice inainte de alegeri

Se fac ultimele pregatiri organizatorice inainte de alegeri

Avand in vedere ca mai e doar o chestiune de ore pana cand procesul electoral de duminica va incepe, se pun la punct ultimele detalii, la nivel organizatoric, pentru ca lucrurile sa decurga cat mai bine la acest capitol.

(foto: antena3.ro)

De exemplu, buletinele de vot sunt duse catre sectii. Acestea sunt transportate in saci, sub paza jandarmilor si a politistilor, catre sectiile de votare. Tot azi vor ajunge in sectiile de votare, printre altele, si stampilele cu mentiunea „VOTAT”, precum si timbrele autocolante.

„In aceasta dupa-amiaza, la ora 18.00, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare, impreuna cu ceilalti membri, trebuie sa fie prezenti la sediile sectiilor de vot pentru a lua masurile necesare pentru organizarea operatiunilor de votare”, s-a anuntat din directia MAI, simultand cu faptul ca presedintii sectiilor de votare vor lua masuri privind eliminarea oricaror materiale de propaganda electorala din interiorul si de pe cladirea in care e amenajeaza sectia de votare.  In acest sens, va reamintim ca in aceasta dimineata, la ora 7, s-a incheiat oficial campania electorala, ca urmare dupa acest interval este interzisa orce forma de propaganda electorala.

Pe parcursul noptii de sambata spre duminica, sectiile de votare- 18.616 la numar- vor fi pazite de reprezentanti ai Ministerului de Interne, urmand ca duminica dimineata, la ora 6, presedintele biroului electoral al sectiei de votare sa verifice, in prezenta celorlalti membri, atat urnele, cat si cabinele de vot, dar si prezenta listelor electorale, a buletinelor de vot si a stampilelor necesare votarii.

Va reamintim ca va fi un singur tur de scrutin la alegerile locale de duminica, in cadrul caruia se vor alege primarii, dar si reprezentantii Consiliilor locale si, dupa caz, Judetene. Si ca romanii cu drept de vot, peste 18 milioane, sunt asteptati la urne incepand cu ora 7 dimineata si pana la 21.

Cat priveste Capitala, din cate s-a anuntat din directia Biroului Electoral Central, in lupta pentru fotoliul de primar general s-au inscris 12 aspiranti.

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger