Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Se cere aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru Vreme

Se cere aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru Vreme

Autor:

Anchetatorii anticoruptie cer unda verde din directia Presedintiei pentru urmarirea penala a fostului ministru democrat-liberal al Comunicatiilor. Masura are in vedere dosarul “Microsoft 3”.

 

Valerian Vreme Fane Se cere aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru VremeProcurorii anticoruptie au facut public, miercuri, faptul ca au transmis catre Procurorul General al Romaniei referatul cauzei, astfel incat sa fie sesizat presedintele Iohannis, “pentru a aprecia asupra exercitarii dreptului de a cere urmarirea penala a lui VREME VALERIAN, fost ministru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, in legatura cu savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Reprezentantii DNA au prezentat, intr-un comunicat, si ce anume suspiciuni au in cazul de fata:

“In perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, in calitate de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, a incheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect inchirierea pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli.

Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, in valoare totala de 11.291.793,99 euro, iar pe de alta parte – un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea D.Con-Net AG”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!