AcasăPoliticaSe anunta plecari din ALDE, dupa apelul lui Tariceanu: "Ne-am inselat. Am...

Se anunta plecari din ALDE, dupa apelul lui Tariceanu: „Ne-am inselat. Am fost inselati”

UPDATE: Rasturnare de situatie in cazul comunicatului atribuit unor nume din conducerea TLDE, in sensul in care una dintre presupusele semnatare ale mesajului neaga faptul ca ar fi avut vreo astfel de intentie.

Drept urmare, a fost emis un alt comunicat, semnat de aceasta data de copresedintele TLDE, Ioana Ciupe, care incepe astfel: „Disperarea PNL de a ataca pe orice cale Alianta Liberalilor si Democratilor s-a transformat intr-o actiune mai mult decat ridicola. Campania electorala PNL-ista a devenit, din cauza lipsei unor valori autentice ale acestui partid, un atac grosolan la adresa adversarilor politici. Astazi, numele a doua persoane din conducerea TLDE – Elena Alecu si Andrei Timis –  au fost folosite pentru a se transmite un comunicat de presa, in care au fost prezentate informatii false si a fost lansat un atac virulent la adresa conducerii partidului”.

Mai mult se prezinta ceea ce se vrea a fi opinia reala a Elenei Alecu, si anume aceea ca „ALDE este singurul partid care reprezinta adevaratele valori liberale in care cred cu tarie. Imi pare rau ca numele meu a fost folosit in aceasta dezinformare de presa si sunt pur si simplu revoltata de tot ceea ce s-a scris. Este un atac murdar atat la adresa partidului pe care eu il sustin, cat si la adresa conducerii ALDE. Am ramas surprinsa ca acest comunicat fantoma a fost dat si in numele meu si imi pare rau ca nu am putut sa-mi exprim punctul de vedere inainte de a fi publicat falsul comicat”.

In schimb, in privinta celuilalt semnatar al mesajului initial, mentiunile sunt urmatoarele: „Prin aceasta intoxicare de presa, Andrei Timis, fostul membru al organizatiei de tineret a ALDE s-a transformat in coada de topor a PNL-ului”.

 

–––

Pana sa se evalueze reactiile iscate in randul altor formatiuni politice, dupa mesajul transmis seara trecuta de catre co-presedintele Senatului, adresat alesilor neamului, ar fi de notat faptul ca apelul in cauza a iscat reactii categorice in randul tinerilor din cadrul ALDE, formatiunea pe care Tariceanu o conduce, impreuna cu Daniel Constantin.

Cel putin asta reiese dintr-un comunicat transmis luni dimineata, semnat de Elena Alecu, vicepresedintele filialei de tineret a ALDE, dar si de Andrei Timis, membru al Biroului Permanent National al acestei organizatii, si exprimat, sustin ei, „in numele tinerilor ALDE din mai multe organizatii ale tarii”. Concret, se anunta faptul ca liderii tineretului din ALDE ar fi gata demisioneze din partid. „Politicienii penali promovati de presedintele Tariceanu ne compromit viitorul. Vrem sa facem politica liberala, nu politica anti-justitie”, se mentioneaza mesajul citat.

„Face politica de cadre a penalilor”

Acuzatiile tinerilor ALDE la adresa co-presedintelui formatiunii, care ocupa si prerogativele celui de-al doilea om in stat, gratie functiei sale de lider al Senatului, nu se opresc insa aici. „Am ales sa facem politica liberala in ALDE, crezand ca un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal inca de la inceputul anilor `90 va face o politica pe care ne-o dorim cu totii. Ne-am inselat. Am fost inselati. Din fruntea Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor, domnul Calin Popescu Tariceanu nu face politica liberala. Face politica de cadre a penalilor invitati sa preia partidul si sa ocupe functiile-cheie. Listele partidului (…) se afla acum la dispozitia urmaritilor penal, a trimisilor in judecata si a condamnatilor cu care Calin Popescu Tariceanu a populat acest partid”, considera semnatarii acestui mesaj.

Ar trebui spus ca nu e uitat nici celalalalt lider al partidului, care e aratat, la randul sau, cu degetul. „ALDE, un proiect politic inceput frumos, a devenit in ultimele luni colacul de salvare pe care Calin Popescu Tariceanu il arunca celor certati cu legea, cu aprobarea tacita a lui Daniel Constantin”, sunt de parere tinerii din ALDE.

Reactia reprezentantilor TLDE vine dupa ce Tariceanu a lansat, seara trecuta, un apel adresat deopotriva senatorilor si deputatilor „sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, motivandu-si demersul prin faptul ca daca tot e vorba de cazuri vechi de acum 5-8 ani, „inseamna ca nu este nicio urgenta si ele pot sa mai astepte ca viitorul Parlament sa se pronunte”.

271 afisari

2 COMENTARII

  1. Of, copii astia, ce asteptau ei de la Calin Popescu Tariceanu, un „liberal” care face sluji pe langa urmasii celor care au impuscat oameni in 1989?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger