AcasăPoliticaSe adreseaza Curtii Constitutionale. Maia Sandu: Pe toti ne incearca emotii de...

Se adreseaza Curtii Constitutionale. Maia Sandu: Pe toti ne incearca emotii de nedreptate

Se stie deja ca procesul electoral din Moldova a fost castigat de socialistul Igor Dodon. Marea invinsa, Maia Sandu, candidata proeuropeana – sustinuta, printre altii, de fostul presedinte Basescu, dar si de tinerii care au iesit in strada, luni dupa-amiaza, cerand dreptate si aratandu-si nemultumirea fata de felul in care au fost organizate alegerile, e decisa sa mearga la Curtea Constitutionala, tocmai pentru a sesiza anumite aspecte privind votul de duminica.

„Stiu ca pe toti ne incearca emotii grele, emotii de nedreptate”, a transmis, in urma cu doar cateva ore, adversara lui Dodon din turul secund al prezidentialelor de dincolo de Prut.

Incepand prin a le multumi celor care au facut efortul de a ajunge la vot, Maia Sandu a adus in discutie aspecte pe care le considera a fi in neregula, in privinta votului din 13 noiembrie. „Am fost corecti, uniti, multi, am facut un efort extraordinar. Ma inchin in fata celor care au parcurs distante enorme, au stat in frig, pentru a vota. Aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte”, considera Sandu.

De altfel, candidata care a obtinut, in turul doi, 47.82% din voturile moldovenilor, cu putin sub procentul ce figureaza, conform datelor oficiale, in dreptul numelui socialistului Dodon (52.18%), a cerut inca o data demisia sefei Comisiei Electorale Centrale, solicitare formulata inca de seara trecuta, dar si a ministrului de Externe de la Chisinau, „pentru incalcarea dreptului constitutional al cetatenilor din diaspora de a-si exprima votul”.

„Noi vom folosi toate parghiile legale pentru a clarifica fiecare incident si a cere examinarea fiecarei contestatii, pentru ca fiecare vot conteaza. Vom prezenta Curtii Constitutionale dovezile tuturor incalcarilor comise in procesul electoral”, a promis Sandu.

sursa foto: Facebook/Maia Sandu

author avatar
Cristina Stefan
155 afisari

2 COMENTARII

  1. Avem un proiect pentru Hollywood! Un film bun si bani online! Singura afacere cu tinta Hollywood! Fenomenul care a cuprins toata planeta! Noi vrem sa te ajutam! Foarte multi bani online! Hollywood va straluci! Numai daca nu vrei nu castigi! Un film original si bani online pentru tine! Oferta uimitoare! Avem un scop maret: Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

  2. Mai Madam maia sandu, de ce nu cunosti tu regulile democratiei. Rusine tie daca nu stii sa pierzi si sa feliciti pe adversarul tau castigatoir, asaa cum se intampla in toate tarile civilizate. Si daca ai fi pierdut doar la un singur vot tot pierdere era intr-o democratie adevarata. Cine va impinge din spate, pe tine si pe tinerii fara slujbe si fara minte suficien din diaspora, sa protestati rezultatul unui vot data de majoritatea cetatenilor Republicii Moldova ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger