AcasăPoliticaSchimbarea ambasadorilor, un capitol special in pactul de coabitare

Schimbarea ambasadorilor, un capitol special in pactul de coabitare

Dupa succesul inregistrat pe zona justitiei, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au extins “coabitarea” si asupra aparatului Ministerului de Externe.

ADRIAN-COSMIN VIERITA - Ambasadorul Romaniei in Statele Unite
CONSTANTIN-MIHAIL GRIGORIE - Ambasadorul Romaniei in Federatia Rusa

Nu mai departe de ieri, Administratia Prezidentiala a anuntat ca seful statului a semnat decretele de rechemare de la post pentru ambasadorii Romaniei in SUA, Adrian-Cosmin Vierita, in Federatia Rusa, Constantin-Mihail Grigorie, si in Israel, Edward Iosiper. Si lista lui Traian Basescu nu s-a oprit aici, pe ea figurand si ambasadorii Romaniei in India -Valerica Epure, Argentina si Paraguay – Manuela Breazu, Liban – Nicusor-Daniel Tanase, Irlanda – Iulian Buga, Uruguay – Gheorghe Petre, Armenia – Crina-Rodica Prunariu, Filipine – Valeriu Gheorghe, Indonezia si Timorul de Est – Gheorghe Vilcu.

Liberalii, lasati pe dinafara

Oficial, toti ambasadorii se afla la final de mandat. In realitate, demersul presedintelui confirma informatiile publicate de “National” inca din luna aprilie, potrivit carora premierul si seful statului au ajuns la un acord privind impartirea corpului diplomatic. “Pana in acest moment rechemarea ambasadorilor nu s-a putut realiza din cauza blocajului institutional. Anuntul Presedintiei trebuie vazut ca o noua etapa a pactului de coabitare. Altfel spus, cele doua parti s-au inteles si au dat unda verde pentru viitoarele propuneri”, ne-au declarat surse din PSD, precizand ca inlocuirile vor continua, in discutie aflandu-se inclusiv mandatul lui Sorin Ducaru, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei la NATO.

Traian Basescu si Victor Ponta au impartit frateste si corpul diplomatic

“Ca sa le inchida gura partenerilor de la USL, premierul Ponta va folosi aceleasi argumente ca si in cazul justitiei: interesul Romaniei si intrarea in Schengen”, au mai subliniat social-democratii, mentionand ca “victime sigure” ale acestui proces de “imbunatatire” a imaginii corpului diplomatic vor fi cei numiti de fostul ministru liberal Andrei Marga.

author avatar
Adelina Ionicel
1.382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger