AcasăPoliticaS-a stabilit tura a doua de consultari de la Cotroceni, pe tema...

S-a stabilit tura a doua de consultari de la Cotroceni, pe tema Brexit-ului

In prima zi a saptamanii urmatoare, in formula in care s-au prezentat si inainte ca Iohannis sa plece la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de dupa decizia Brexit-ului, vor avea loc noi consultari cu prenmierul, dar si cu liderii partidelor cu reprezentare in Parlament.

Pe langa conducerea PSD, a PNL, a UNPR si ALDE, la sediul Presedintiei se vor afla si Guvernatorul Bancii Nationale. In afara faptului ca seful statului le va comunica celor mentionati aspecte discutate in reuniunii din capitala Belgiei, aspect pe care l-a mentionat insusi Klaus Iohannis, inca de saptamana trecuta, din cate anunta joi Administratia Prezidentiala, la cea de-a doua runda de discutii post-Brexit presedintele are in vedere constituirea unui grup de lucru. „Care sa evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra tarii noastre, sa identifice masurile care se impun in acest context, cat si oportunitatile care pot aparea pentru Romania in situatia creata”, din cate se precizeaza in comunicatul din directia Cotrocenilor.

Va amintim faptul ca in urma cu aproximativ o saptamana, mai exact vineri dimineata, Ciolos, Isarescu, dar si Dragnea, Gorghiu, Blaga, Steriu si Daniel Constantin au fost la Cotroceni, pentru a discuta cu Kaus Iohannis pe marginea rezultatelor referendumului din 23 iunie, in urma caruia 52% dintre votanti s-au declarat in favoarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

author avatar
Cristina Stefan
40 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger