AcasăPoliticaS-a semnat acordul privind majorarea finantarii pentru Aparare. Iohannis: Astazi le aratam...

S-a semnat acordul privind majorarea finantarii pentru Aparare. Iohannis: Astazi le aratam militarilor romani ca ii respectam

Klaus Iohannis considera ca acordul semnat, marti dimineata, la Cotroceni, privind majorarea fondurilor din PIB acordate Apararii, incepand cu 2017, constituie o forma prin care se arata respect militarilor romani, odata cu faptul ca se doreste ca Armata sa aiba, printre altele, echipamente moderne de lupta.

La o zi de la consultarile avute la Cotroceni cu partidele parlamentare, seful statului si reprezentantii formatiunilor cu reprezentare in cadrul Legislativului au semnat, la sediul Presedintiei, un acord privind cresterea finantarii pentru Aparare si mentinerea, pentru cel putin 10 ani, a unui nivel minim de 2% din PIB pentru acest domeniu.

„Astazi le aratam militarilor romani ca ii respectam si ca dorim sa le imbunatatim conditiile de munca prin asigurarea finantarii necesare pentru pregatire si pentru inzestrarea cu echipament modern de lupta. (…) Eu vad Acordul politic de sustinere a finantarii pentru Aparare si ca pe un acord implicit pentru dezvoltarea industriei nationale de aparare. Pana acum s-au spus multe vorbe, au fost facute multe strategii care au ramas de obicei doar pe hartie”,  a declarat Iohannis, dupa semnarea pactului pentru Aparare.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger