AcasăPoliticaS-a facut un prim pas spre numirea sefului DGPI de catre ministrul...

S-a facut un prim pas spre numirea sefului DGPI de catre ministrul de Interne

Parlamentarii liberali si ”premierul lor” Dacian Ciolos trag unii hais si altul cea

Parlamentarii, in speta deputatii, au dat o prima unda verde demersului legislativ care ar urma sa ii permita ministrului de Interne sa si numeasca si nu doar sa propuna seful DGPI. Pentru ca masura sa devina oficiala, insa, e nevoie si de un al doilea pas parcurs, si anume aprobarea senatorilor.

Concret, in plenul Camerei Inferioare – primul for sesizat in aceasta privinta- s-a dat vot favorabil proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta prinvind infiintarea, organizarea si, totodata, functionarea Directiei Generale de Protectie Interna a Ministerului de Interne, o data ce DIPI se desfiinteaza. Actul normativ include un amendament ce mentioneaza negru pe alb ca seful Ministerului de Interne numeste, cu avizul CSAT-ului, e drept, seful structurii subordonate MAI-ului. Amendamentul in cauza apartine alesilor social-democrati.

Legea pentru aprobarea OUG nr.76/2016 privind infiintarea si functionarea DGPI va ajunge acum la Senat.

In prima faza, va amintim, OUG nr.76/2016 prevedea ca seful DGPI era numit de catre premier, la propunerea ministrului de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

author avatar
Cristina Stefan
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger