AcasăPoliticaRomania alege. Prezenta la vot la parlamentare a depasit 34%, la ora...

Romania alege. Prezenta la vot la parlamentare a depasit 34%, la ora 18

Din fan declarat al serviciilor secrete, Traian Basescu a devenit criticul lor de serviciu

Ziua alegerilor parlamentare a venit. Astfel ca, de mai bine de trei ore si jumatate, romanii pot veni la sectiile de votare, pentru a alege componenta viitorului Legislativ.

UPDATE 18.02 – La nivel national, prezenta la vot la ora 18 este de 34, 40%, cu judete „fruntase” Teleorman, Olt si Dolj. La nivelul Capitalei, procentele din dreptul prezentei la vot sunt 34, 77%.

UPDATE 16.01 Conform datelor facute publice din directia Biroului Electoral Central, la acest moment prezenta la urne este de 27,12%, ceea ce inseamna ca au votat peste 4, 9 de milioane de romani, cu mentiunea ca in Bucuresti cifrele indica o prezenta de 27,79%.

UPDATE 13.27: La momentul de fata, procentul privind prezenta la urne a depasit cu putin 20 (cifrele exacte fiind de 20, 06%), ceea ce, conform BEC, inseamna ca au votat 3.663.086 de persoane. Pana la aceasta ora, in Capitala au votat 20.94 % dintre cetatenii care au acest drept.

–––––

Sectiile de vot din tara s-au deschis dimineata, la ora 7 fix, iar cele peste 18, 2 milioane de romani cu drept de vot aflati in Romania sunt asteptati sa vina la urne, la cele peste 18, 6 mii de sectii de votare, pentru a-si exprima dreptul constitutional, la alegerile parlamentare 2016. Din datele facute publice din directia Biroului Electoral Central (BEC), prezenta la vot – actualizata in timp real – pana la momentul de fata este de 7, 2%, ceea ce inseamna ca au votat putin peste 1, 31 milioane pe persoane. DETALII DESPRE PREZENTA LA VOT, in timp real, gasiti AICI.

Cititi si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016 – Politicienii s-au grabit sa voteze, inca de dimineata

Va amintim ca, in clipa in care veti ajunge la sectia de vot, cartea de identitate va va fi scanata, pentru a se impiedica orice tentativa de vot multiplu, apoi veti primi doua buletine de vot, unul pentru Senat, celalalt pentru Camera Deputatilor si o stampila cu inscrisul „votat”.

Sectiile de vot se vor inchide la ora 21, dupa care se vor face si primele estimari privind prezenta la vot, la alegerile parlamentare 2016.

author avatar
Cristina Stefan
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger