AcasăPoliticaRomance "sclave" in Italia. Reactia lui Grindeanu

Romance „sclave” in Italia. Reactia lui Grindeanu

Premierul e pregatit ca de Paste sa strige „Bugetu' a-nviat!”

Dupa ce au aparut informatii in privinta a mii de femei aflate la munca in doua regiuni din Italia, multe dintre ele romance, despre care s-a spus ca ar fi pur si simplu exploatate, seful Guvernului autohton vrea sa afle cum stau lucrurile cu adevarat.

In acest sens, a cerut verificari. Astfel ca in perioada urmatoare vor ajunge in Italia reprezentanti ai Ministerelor de Interne si ai Romanilor de Pretudindeni, in frunte cu ministrul Pastarnac. Din cate se anunta marti de la Palatul Victoria, acestia vor face o vizita de lucru, timp de trei zile, de miercuri incepand si pana vineri, pentru a vedea in ce masura se confirma informatiile privind existenta unor „cazuri de exploatare” a unor romani aflati la munca in regiunile italiene Sicilia si Calabria. In acest rastimp, vor avea discutii cu oficialii locali, dar si cu reprezentantii organizatiilor de romani aflti in Italia la lucru, dar si cu specialisti in apararea drepturilor muncitorilor straini.

„Premierul Sorin Grindeanu urmareste cu preocupare situatia romanilor din Italia si asteapta cu interes raportul reprezentantilor Guvernului trimisi la fata locului”, transmit reprezentantii Executivului.

Cititi si: https://www.national.ro/news/romancele-sclavele-pamantului-in-italia-575417.html/

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger