AcasăPoliticaRoman rapit in Burkina Faso. MAE face precizari in acest caz

Roman rapit in Burkina Faso. MAE face precizari in acest caz

(foto: wikipedia)

Un roman trece printr-o situatie greu de imaginat, dupa ce a ajuns sa fie rapit de catre un grup de persoane inarmate, care au luat cu asalt o mina la care se afla cel dintai.

(foto: wikipedia)

In conditiile in care, in cursul zilei trecute, s-a aflat despre situatia unui barbat de originer romana, ajuns in mainile unor indivizi inarmati, in timp ce se afla, la lucru, in Burkina Faso, Ministerul roman de Externe a activat Celua de criza. Este vorba despre un barbat care lucra in cadrul unei companii de exploatare miniera, facand parte dintr-o echipa de patrulare responsabila cu securitatea zonei in care se afla mina respectiva.

Din datele facute publice, duminica, de catre reprezentantii ministerului condus de catre Bogdan Aurescu, inainte de momentul in care romanul a fost luat captiv, a avut loc un schimb de focuri. Insa, din cate se pare, barbatul originar din Romania nu ar fi avut de suferit de pe urma acestui episod. „Potrivit informatiilor obtinute de la compania de exploatare miniera in cadrul careia cetateanul roman activa, acesta nu ar fi fost ranit in schimbul de focuri. Conducerea minei si directorii intreprinderii se afla in contact permanent cu autoritatile  din Burkina Faso, care au detasat un important contingent militar in zona, in vederea identificarii rapitorilor”, se mentioneaza in comunicatul ministerului.

Reprezentantii MAE au anuntat ca, in acest caz, mentin in permanenta legatura cu autoritatile din Burkina Faso, cu ambasadele romanesti din zona, dar si cu autoritatile franceze, dar in acelasi timp si cu familia romanului rapit. Se fac eforturi pentru a da de urma rapitorilor.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger