AcasăPoliticaRezultate exit-poll-uri la ALEGERILE LOCALE 2016, pentru Primaria Capitalei

Rezultate exit-poll-uri la ALEGERILE LOCALE 2016, pentru Primaria Capitalei

Odata ce am ajuns la ora 21, iar sectiile de vot s-au inchis, conform legii, s-au putut face publice si primele estimari cu privire la procentele obtinute de candidatii care au intrat in cursa pentru Primaria Capitalei.

Au fost facute mai multe astfel de exit-poll-uri, care au fost prezentate, pe rand, de televiziunile de stiri. Inainte de a va face cunoscute aceste cifre, va mai prezentam cateva date, de aceasta data din directia Biroului Electoral Central, de pe site-ul caruia opinia publica a putut afla, pe tot parcursul zilei, situatia actualizata in timp real a prezentei la vot, la nivel de porocente si de numar al alegatorilor care si-au exprimat optiunea electorala. Si, conform BEC, cu foarte scurt timp inainte de inchiderea urnelor, cifrele aratau ca peste 8, 87 de milioane de romani au votat si un procentaj de 48,42.

Asadar, revenind la exit- poll-uri, in conformitate cu procentele facute publice din directia surselor mentionate, va prezentam si noi care pare sa fie, la prima vedere cel putin, adica inainte anuntarii unor rezultate oficiale, dupa centralizarea datelor inregistrate in toate sectiile de votare de pe raza Capitalei.

Astfel, exit-poll-ul prezentat de Romania TV – realizat Institutele Curs si Avangarde – o da castigatoare pe Gabriela Firea, reprezentanta Aliantei electorale PSD+UNPR, cu 42, 4 procente, urmata de Nicusor Dan (USB) -29, 8 % si de liberalul Catalin Predoiu, cu 12 %.

Cat priveste exit-poll-ul dat publicitatii, la ora 21, din directia IRES, sursa aleasa de Digi 24, situatia sta in felul urmator: Gabriela Firea apare cu 42,1%, Nicusor Dan cu 29,8 %, in timp ce liberalul Catalin Predoiu, cu 13, 3%, e pe locul 3.

Si RealitateaTV a prezentat duminica seara, dupa inchiderea urnelor, un exit-poll, conform caruia ordinea in preferintele electorilor bucuresteni a fost urmatoarea: Firea- 41%, Dan- 29%, Predoiu 14%.

Nu in ultimul rand, Antena 3 a adus in atentia opiniei publice urmatoarele rezultate ale unui exit-poll: Gabriela Firea – 41%, Nicusor Dan 29%, Predoiu – 14%.

Va mai amintim cateva aspecte importante in privinta acestor alegeri locale- destinate alegerii primarilor, a consilierilor generali, locali si, dupa caz, judeteni – au fost 18.616 de sectii de votare si 18.320.473 pe listele electorale.

author avatar
Cristina Stefan
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger