AcasăPoliticaReuniune la Guvern privind gestionarea crizei refugiatilor. Ponta spera ca societatea civila...

Reuniune la Guvern privind gestionarea crizei refugiatilor. Ponta spera ca societatea civila sa sprijine autoritatile

Subiectul crizei refugiatilor a reprezentat motivul intalnirii, la Palatul Victoria, a unor ministri din cadrul Guvernului, printre ei al Internelor, vicepremierul Oprea, dar si Sevil Shhaideh, cel al Dezvoltarii Regionale, sub coordonarea premierului, in cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanti ai societatii civile si ai autoritatilor publice locale.

Tema gestionarii crizei refugiatilor a constituit, drept urmare, subiectul dezbatut de catre cei prezenti, incepand cu ora 10, la sediul Executivului, in conditiile in care s-a aflat, dupa reuniunile Consiliului JAI, dar si dupa Consiliul European de luna trecuta, ca tara noastra ar urma sa primeasca un numar de cateva mii de migranti realocati pe teritoriul statelor UE.

„Trebuie sa fim solidari”

„Romania trebuie sa fie o tara cum a fost intotdeauna, o tara toleranta, echilibrata si daca exista o criza pentru intreaga Europa, trebuie sa fim solidari si sa vedem care sunt responsabilitatile noastre”, a mentionat, din capul locului, primul-ministru.

Totodata, Victor Ponta a lasat sa se inteleaga faptul ca, in opinia sa, nu doar efortul autoritatilor in privinta integrarii acestor refugiati va duce la succesul acestui proces, ci si aportul societatii civile. „Facem ceea ce putem din punctul de vedere al autoritatilor, insa fara sprjinul societatii civile nu o sa reusim sa avem succes in integrarea celor care isi vor gasi un eventual refugiu in Romania. Nici solutia, cu care eu nu sunt de acord, cu punem garduri, caini si tunuri cu apa impotriva unor oameni disperati, nici ideea ca oricat si oricand se poate putem sa integram – nici asta nu se poate”, a mai punctat seful Guvernului.

„Chiar sunt refugiati”

Nu in ultimul rand, Ponta a subliniat ca oamenii nu au ajuns sa fuga din state precum Siria sau Irak in principal din motive economice. „Nu sunt de acord cu discursul ca cei care fug din Siria sau din Irak o duc foarte bine acolo, in tara lor, si, uite, doar au venit ca se traieste mai bine in Germania. Nu, chiar sunt refugiati. Ca e vorba si de migranti economici, e posibil, dar Romania nu e in situatia sa vorbeasca de migranti economici”, a lamurit premierul.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger