AcasăPoliticaReplica liberalilor la demersul lui Dragnea: fibra comunista exista si iese la...

Replica liberalilor la demersul lui Dragnea: fibra comunista exista si iese la iveala in PSD

In ciuda faptului ca incearca sa se delimiteze de comunism, pesedistii nu pot sterge faptul ca temelia partidului a fost construita pe acest concept, sustin liberalii. „Gesturile de recunoastere a crimelor comunismului, momente de reculegere tinute de complezenta sunt doar o noua forma de ipocrizie”, adauga acestia.

Odata ce, la Congresul Extraordinar de duminica, actualul lider al PSD le-a cerut colegilor sa tina un moment de reculegere in memoria victimelor din Piata Universitatii, opinand ca e timpul ca partidul „sa-si asume responsabilitatea pentru greselile din trecut, inclusiv pentru victimele comunismului”, reactiile in randul clasei politice nu au intarziat.

Iar primii care s-au grabit sa comenteze gestul numarului 1 in PSD au fost liberalii, reprezentantii principalului partid de opozitie. „Comunismul este sursa si temelia pe care a fost construit PSD. Acest lucru poate fi negat acum de Liviu Dragnea, poate face obiectul unei scenete jucate chiar in sala plenarelor PCR, poate fi o incercare de mistificare a istoriei, dar nu poate fi stearsa evidenta faptului ca fibra comunista exista si iese la iveala in PSD in orice context favorabil abuzului si incalcarii valorilor democratice”, sustin liberalii, intr-un comunicat remis la cateva ore de la declaratia cu pricina.

Va reamintim faptul ca in cadul acestui congres, pe langa validarea alegerii lui Liviu Dragnea la sefia partidului, pe ordinea de zi au stat alegerea unui numar doi in PSD, dintre cei doi candidati intrati in cursa  pentru functia de presedinte executiv -Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, si Constantin Nita, dar si a celor 10 vicepresedinti din randul barbatilor din PSD, din cei 15 aspiranti cu candidaturi validate, precum si a celor patru pesediste care vor ocupa fotoliului de vicepresedinte, din randul celor sase social-democrate care isi doresc un astfel de post.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger