AcasăPoliticaReferendum. Concluziile lui Nastase: Am impresia ca Iohannis vrea sa experimenteze

Referendum. Concluziile lui Nastase: Am impresia ca Iohannis vrea sa experimenteze

Fostul premier Nastase a ajuns la o concluzie aparte in privinta recentelor demersuri ale primului om in stat, incepand cu prezenta presedintelui la sedinta de guvern, de saptamana trecuta, si ajungand si la subiectul zilei – convocarea referendumului.

„Am impresia ca presedintele Iohannis rasfoieste, periodic, Constitutia si vrea sa experimenteze diferitele texte la care se opreste. Dupa ce a experimentat participarea la o sedinta a guvernului la care nu a fost invitat, ieri a lansat ideea unui referendum in legatura cu chestiunea gratierii (sau cam asa ceva)”, conchide, marti, Adrian Nastase pe blog.

Fostul sef al Guvernului, despre care se stie ca e specialist in materie de Drept, a facut si unele precizari de ordin procedural, din care rezulta practic faptul ca, daca s-ar organiza o astfel de consultare populara, ea ar fi una consultativa, care ar risca sa fie invalidata de Curtea Constitutionala. „Problema este ca in sistemul nostru constitutional, nu este prevazut referendumul legislativ. Deci nu ar putea fi supus referendumului un proiect de lege, de ordonanta sau, in general, o reglementare”, a lamurit fostul sef al PSD.

Precizarile facute de Nastase vin pe fondul anuntului facut, in dimineata acestei zile, din directia Presedintiei in privinta primului pas oficial facut pentru declansarea procedurilor de convocare a unui referendum. Asa s-a aflat ca, de fapt, tema pentru care primul om in stat considera, pana la urma, ca se impune o consultare publica nu contine nici macar o vorba despre gratiere. Ci se doreste ca „poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”.

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger