AcasăPoliticaReactiile politicienilor romani, dupa drama de la Londra

Reactiile politicienilor romani, dupa drama de la Londra

Dupa cum era de asteptat, cele doua incidente care au semanat groaza in inimile britanicilor, dar nu numai au generat reactii si la nivel politic, nu doar social.

Vocilor din sfera politica internationala care s-au grabit sa condamne atacurile de seara trecuta – soldate cu 7 morti si 48 de raniti – li s-au adaugat si mesaje transmise de la Bucuresti.

Primul a fost cel al sefului statului, transmis in engleza, pe Twitter. „Condamn cu fermitate atacul terosit de la Londra”, sta scris pe contul oficial al presedintelui Klaus Iohannis.

Calin Popescu Tariceanu

La randul sau, al doilea om in stat, Calin Popescu Tariceanu, a folosit pagina oficiala de Facebook pentru a transmite „condoleante familiilor afectate, profunda compasiune pentru victimele atentatelor teroriste petrecute la Londra si intreaga noastra solidaritate fata de Regatul Unit, care este supus unor incercari greu de imaginat pentru Lumea civilizata”, dar si faptul ca, pe fondul faptului ca „frecventa si cruzimea atacurilor teroriste a crescut intr-un mod cu totul alarmant in ultima vreme” e nevoie de mai multa eficienta in combaterea terorismului.

Si Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a transmis, tot via Facebook, urmatoarea postare: „condamn cu fermitate atentatele din #Londra! Sunt alaturi de cei afectati de aceste evenimente!”.

Nu in ultimul rand, ganduri de regret si compasiune au fost facute public, duminica, din directia Casei Regale. „Noul atac criminal de la Londra este un act impotriva umanitatii, libertatii si demnitatii umane. Suntem incredintati ca societatea britanica va gasi forta de a trece peste aceste momente tragice”, se mentioneaza, printre altele, in mesajul semnat de catre Principesa Margareta, Custodele Coroanei.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger