AcasăPoliticaReactii internationale, dupa exploziile care au zguduit inima Belgiei

Reactii internationale, dupa exploziile care au zguduit inima Belgiei

Premierul belgian (foto: Twitter/Charles Michel)

Cu un ochi asupra evenimentelor in plina desfasurare, in capitala Belgiei, urmare a seriei de explozii care au zguduit linistea Bruxelles-ului, curmand vieti si ranind oameni nevinovati, liderii politici de pe scena europeana s-au grabit sa transmita mesaje prin care sa isi exprime dezaprobarea fata de atacurile violente din aceasta dimineata.

Premierul belgian (foto: Twitter/Charles Michel)

UPDATE: Un mesaj a venit din directia Casei Albe, tot prin intermediul Twitter:  „Gandurile si rugaciunile poporului american se indreapta catre Belgia”.

Cele mai multe dintre aceste reactii au fost transmise, la cald, prin intermediul retelelor de socializare, raspandindu-se cu rapiditate in randul utilizatorilor de internet.

Condamnandu-le ferm, premierul belgian, Charles Michel, a catalogat atacurile care au insangerat capitala statului al carui Executiv il conduce drept „oarbe si lase”, dand asigurari ca poporul belgian va ramane unit in fata acestei incercari si subliniind ca prioritare sunt ajutorarea victimelor si securizarea statului. De altfel, pe contul oficial al primului-ministur belgian, de pe o populara retea de socializare, au aparut, in ultimele ore, mai multe mesaje, printre care si o recomandare adresata cetatenilor de a evita, pe cat posibil, deplasarile.

La randul sau, premierul britanic s-a declarat „socat si preocupat de evenimentele din Bruxelles”, Cameron transmitand totodata, pe Twitter, ca statul britanic va face tot ce se poate pentru a fi de ajutor, intr-o astfel de situatie.

Reactii in privintam evenimentelor traguce din Belgia au avut si liderii Uniunii Europene, si respectiv, al Parlamentului European. Donald Tusk a transmis un comunicat prin intermediul caruia s-a declarat, la randul sau, „socat” sa afle despre atacurile din aceasta dimineata- atat de la aeroporul Zaventem, cat si de la statia de metrou situata in cartierul european al Bruxelles-ului. „Aceste atacuri reprezinta o noua lovitura de violenta si ura din partea teroristilor”, considera inaltul oficial european. La randul sau, seful PE, Martin Schulz, a transmis un mesaj pe Twitter, prin care noteaza ca e cu gandul alaturi de poporul belgian, dar si o recomandare adresata locuitorilor. „Ramaneti la loc sigur, respectati indicatiile autoritatilor”, sfatuieste presedintele Parlamentului European.

Nu in ultimul rand, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a tinut sa exprime condoleante familiilor persoanelor care au pierit, in urma deflagratiilor din Bruxelles, dupa cum se mentioneaza intr-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al Presedintiei ruse.

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger