AcasăPoliticaReactii in PSD dupa anuntul demisiei lui Iordache

Reactii in PSD dupa anuntul demisiei lui Iordache

Printre primii pesedisti care au comentat pe marginea deciziei anuntate de catre Florin Iordache, la iesirea sa din sedinta de Guvern, a fost senatorul Serban Nicolae.

Florin Iordache si-a anuntat, joi, plecarea de la MJ

Acesta nu a facut un secret din faptul ca nu se astepta ca Iordache sa demisioneze. „Am sperat pana in ultima clipa ca premierul Grindeanu a reconsiderat pozitia exprimata zilele trecute (…) Credeam ca premierul il va lasa pe Iordache sa-si continue activitatea la Ministerul Justitiei (…) Circumstantele in care s-a pronuntat prima data premierul s-au modificat”, a declarat Nicolae, la Digi 24, seful Comsiei Juridice din Senat facand referire la deciziile CCR pe OUG 13.

Insa o reactie pe acest subiect a avut  si social-democratul Mihai Chirica, unul dintre vicepresedintii formatiunii. Care, inca de zilele trecute, n-a ascuns faptul ca, in opinia sa, s-ar impune plecarea lui Iordache din fruntea MJ, pe fondul controverselor iscate de OUG 13. „E putin cam intarziata, dar necesara daca acest Guvern vrea sa recapete incredere actului de guvernare. Era prognozabila, s-a lungit foarte mult, probabil inspre decizia Curtii Constitutionale si in cele din urma a veni aproape intr-o nota de logica nu trebuie sa lungim foarte mult subiectul”, a punctat primarul din Iasi, intr-o interventie telefonica la postul B 1 TV.

Va amintim ca Iordache si-a anuntat decizia la iesirea din sedinta de Guvern, in ziua in care opinia publica astepta ca premierul sa-si anunte hotararea in aceasta privinta, aspect pe care l-a precizat inclusiv miercuri, dupa ce motiunea de cenzura la adresa Executivului, initiata tocmai pe fondul OUG 13, a picat in Parlament.

author avatar
Cristina Stefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger