AcasăPoliticaReactii dupa victoria lui Van de Bellen la prezidentialele austriece

Reactii dupa victoria lui Van de Bellen la prezidentialele austriece

Cancelarul austriac, la fel si oficiali europeni, au salutat victoria independentului Alexander Van de Bellen in recent incheiatele alegeri.

Printre primii lideri care au reactionat dupa aflarea rezultatelor partiale ale prezidentialelor din Austria a fost presedintele Consiliului European. Donald Tusk i s-a adresat lui Van de Bellen, prin intermediul Twitter, pentru a-i transmite „calde felicitari” pentru victoria din 4 decembrie, dar si convingerea ca „mentinerea unitatii europene e esentiala”.

La randul sau, liderul de la Paris, Francois Hollande, a salutat rezultatul obtinut de Van der Bellen. De asemenea, si cancelarul austriac, social-democratul Kern, s-a declarat multumit de rezultatul alegerilor.

Inca de seara trecuta, inainte de a se afla rezultatul final oficial al scrutinului prezidential, adversarul lui Van der Bellen, candidatul extremei dreapta Norbert Hofer si-a recunoscut infrangerea, felicitandu-l, formal, pe castigatorul competitiei.

Pana la momentul de fata, nu au fost anuntate rezultatele finale. Insa, cele partiale, prezentate de presa locala, indicau un procent de 53 in dreptul economistului Alexander Van der Bellen (72 de ani), fata de aproape 465 in dreptul lui Hofer. Va reamintim ca alegerile prezidentiale din Austria au fost reluate, dupa ce in vara Curtea Constitutionala a decis invalidarea precedentului scrutin desfasurat in acest an.

sursa foto: Facebook/Alexander Van der Bellen

296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger