AcasăPoliticaReactii dupa ce s-a aflat ca Ponta e din nou in vizorul...

Reactii dupa ce s-a aflat ca Ponta e din nou in vizorul DNA

Nici bine nu ajunsese fostul premier la Ploiesti, pentru a fi audiat de catre procurorii DNA ulterior aflandu-se faptul ca anchetatorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Ponta, dar si plasarea lui timp de 60 de zile sub control judiciar – ca reactiile din randul actantilor din sfera politica nu s-au lasat asteptate.

Printre primii care au comentat situatia lui Ponta, punand accent pe faptul ca chemarea sa la audieri la ani buni de la data la care se face referire in cauza nu ar fi tocmai intamplatoare, a fost liderul Partidului Romania Unita.

„Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt, dintr-o data, brusc si hodoronc-tronc, chemati la DNA pe un subiect din 2011. Cand exista banuieli intemeiate pe alte dosare, institutiile percuteaza exemplar, la mustata, la secunda, cel mult in cateva zile. Uite problema. Incepem dosarul. In cel mult o saptamana. Acuma, insa, au asteptat mai mult de cinci ani”, noteaza Diaconu pe Facebook, punand acest moment pe seama a ceea ce vede a fi ascensiunea formatiuniin sale. „E simplu: le e frica. Au inceput hartuirea, odata cu inceperea campaniei electorale. Cel mai bun semn ca PRU incepe sa conteze. Le e frica sa nu vina si Victor Ponta la noi”, isi explica situatia seful PRU, reiterand speranta ca Ponta va trece in tabara lor.

„A reusit performanta sa-l implice pe Tony Blair intr-un dosar de coruptie”

O alta reactie a venit din directia presedintelui partidului Uniunea Salvati Romania. Nicusor Dan da de inteles ca un anume aspect din randul concluziilor trase de catre procurori nu l-ar surprinde in mod deosebit. „Noul dosar in care este cercetat fostul premier PSD Victor Ponta demonstreaza cu probe ceea ce stiam toti, ca locurile in Parlament sunt practic vandute de vechile partide pe bani sau servicii”, noteaza politicianul pe aceeasi retea de socializare.

In privinta asocierii numelui fostului premier britanic cu aceasta investigatie in curs, Dan a tinut sa sublinieze, in mod evident ironic, faptul ca Ponta a reusit o… performanta. „Ponta a vrut sa se afiseze cu Tony Blair pentru a crea alegatorilor perceptia ca e un fel de Blair. Si l-a recompensat pe omul de afaceri care a platit vizita lui fostului premier britanic cu un loc in Parlament. (…) Ceea ce este remarcabil in acest caz deschis de DNA este faptul ca Victor Ponta a reusit performanta sa-l implice pe Tony Blair intr-un dosar de coruptie. PSD corupe tot ceea ce atinge”, a conchis fostul candidat la Primaria Capitalei.

Cititi si: Fostul premier Ponta a fost plasat sub control judiciar

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger