AcasăPoliticaReactii dupa anuntul intentiei de a retrage OUG 13

Reactii dupa anuntul intentiei de a retrage OUG 13

Dupa cum era de asteptat, anuntul facut seara trecuta tarziu de catre primul ministru, dupa discutii avute atat cu seful PSD, cat si cu liderii coalitiei de guvernare, si anume decizia privind retragerea Ordonantei de Urgenta 13 a iscat reactii pe scena politica.

Cele mai multe dintre ele au venit prin intermediul retelelor de socializare. Si au inclus atat replici din randul taberei pesediste, cat si a celor din opozitie. Nu, insa, si un punct de vedere public exprimat de Liviu Dragnea. „Forte oculte incearca sa conduca din umbra Romania ! Invizibile, nelegitime si rauvoitoare. Manipulatoare si fara pic de scrupule. Decise sa controleze absolut tot prin frica, teroare, santaj ! Abuzul lor devine practica cotidiana. Si culmea : exista oameni care aproba asta, care aplauda asta. Si toate se petrec la 27 de ani de la sangeroasa Revolutie anti-comunista si anti-securista din decembrie 89. Restul e doar un pretext…”, a scris Codrin Stefanescu, pe Facebook.

Actualul sef al PMP si, totodata, fostul lider de la Cotroceni, s-a intrebat, pe Facebook, daca pasul in cauza „va fi suficient” pentru a-i convinge pe oameni sa nu mai iasa in strada, lansand ideea ca si ministrul Justitiei ar trebui sa plece. „Pana la urma, Dragnea a inteles ca trebuie sa retraga ordonanta de urgenta pentru a diminua tensiunea din societate, dar si pentru aducerea Codului Penal in Parlament spre a i se aplica necesarele corectii impuse de hotararile CCR si de Directiva 343/2016 a UE”, a notat Traian Basescu, adaugand ca in mod „categoric, Florin Iordache nu mai poate ramane ministru”.

La randul sau, sefa interimara a PNL a crezut de cuviinta sa transmita un indemn la vigilenta. „Consideram ca pericolul nu a trecut complet. Ar fi o crima ca Romania sa se intoarca la arbitrariul legal din anii 90. Oamenii de buna credinta trebuie sa ramana vigilenti”, a ales sa atraga atentia Turcan pe aceeasi retea de socializare.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger