AcasăPoliticaReactii din randul PSD, dupa retinerea Olgutei Vasilescu: "toata lumea este surprinsa,...

Reactii din randul PSD, dupa retinerea Olgutei Vasilescu: „toata lumea este surprinsa, socata”

Retinerea social-democratei aflate in randul conducerii formatiunii, in calitate de viceresedinte, dar si in fruntea Primariei craiova nu avea cum sa nu iste reactii in randul partidului in fruntea caruia se afla Liviu Dragnea.

Doua dintre cele mai cunoscute voci feminine din randul PSD-ului – actualul lider interimar al Organizatiei de Bucuresti si, totodata, candidatul social-democratilor pentru Primaria Capitalei, precum si un fost ministru din Guvernul Ponta au comentat – joi, inainte de inceputul sedintei Biroului Permanent National, pe marginea deciziei procurorilor anticoruptie de a o retine pe Lia Olguta Vasilescu.

„Imi pare foarte rau de ceea ce i se intampla doamnei Olguta Vasilescu, sunt alaturi de familia sa, este mama (…) Asteptam cu totii sa ajunga astazi in fata judecatorului. Ne-am dori sa fie libera, sa se poata apara in conditii de libertate”, a precizat Gabriela Firea, care a adaugat si ca ii doreste colegei sale de partid „tot binele din lume, sanatate si libertate, pentru ca sunt cele mai de pret”.

(foto: Facebook)

La randul sau, fostul ministru al Muncii a admis ca anuntul retinerii primaritei din Craiova i-a bulversat pe social-democrati, Plumb precizand ca „toata lumea este surprinsa, socata”, dar si ca „se considera ca este o lovitura grea, o mare pierdere”.

Totodata, vicepresedintele PSD a anuntat ca situatia edilului din Banie va fi discutata in cursul zilei, in sedinta BPN. „In primul rand ma gandesc la Olguta Vasilescu ca om, la faptul ca este mama (…) sigur, justitia isi va spunem cuvantul, Olguta Vasilescu a demonstrat ca este un manager foarte bun si a facut foarte multe lucruri pentru craioveni (…) astazi vom discuta, pentur ca ne-a luat si pe noi prin suprindere, ce putem face la Craicova”, a precizat Rovana Plumb, la sediul PSD.

Va reamintim ca Vasilescu a fost retinuta, in cursul dupa-amiezii de miercuri, procurorii DNA anuntand ca e acuzata de „luare de mita (4 infractiuni), – folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infractiuni), – spalare de bani”. In cursul acestei zile, primarita din Craiova va afla daca judecatorii Tribunalului Bucuresti, in fata carora va fi prezentata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, vor admite sau nu aceasta cerere a procurorilor.

author avatar
Cristina Stefan
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger