AcasăPoliticaReactia sefei PNL in cazul rectorului Pirtea, candidat la parlamentare, suspectat de...

Reactia sefei PNL in cazul rectorului Pirtea, candidat la parlamentare, suspectat de plagiat

Nici bine nu a inceput ultima saptamana de campanie, ca despre un candidat liberal, nimeni altul decat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, s-a aflat ca are de infruntat acuzatii grave. Sefa liberalilor a explicat cum vede lucrurile in acest caz.

Mai exact, totul a pornit dupa ce jurnalistii de la PressOne au sustinut ca au ajuns la concluzia ca in cazul mai multor articole stiintifice semnate de Marilen Pirtea, incepand cu anul 2008 si pana in 2015, ar exista suspiciuni de plagiat.

Cadrul universitar in cauza conduce UVT de aproape patru ani, iar la apropiatele alegeri, cele de duminica, aspira sa-si vada numele pe lista deputatilor din viitorul Legislativ, fiind deschizatorul listei PNL Timis.

In chip de reactie, sefa PNL a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, faptul ca asteapta rezultatul unei analize facute de specialisti cu putere de decizie, inainte de a lua o hotarare in cazul lui Pirtea, cu care, a mentionat Gorghiu, pana la momentul respectiv nu apucase sa discute. „Daca se dovedeste ca a plagiat, drumul PNL de drumul domnului Pirta se vor desparti. Dar in acest moment nu vorbim despre o hotarare sau un lucru dovedit (…) Cred insa ca in acest moment vorbim de o ancheta jurnalistica, institutiile statului trebuie sa-si faca treaba mai departe”, a afirmat sefa liberalilor.

In alta ordine de idei, va amintim ca profesorul universitar doctor Pirtea conduce institutia universitara care verifica suspiciunile de plagiat ce planeaza asupra tezei de doctorat a actualei sefe a DNA-ului.

sursa foto: Facebook/Marilen Pirtea

406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger