AcasăPoliticaReactia premierului Ponta, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti in Dosarul ICA!

Reactia premierului Ponta, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti in Dosarul ICA!

Primul-ministru a trimis un mesaj, vineri dupa-amiaza, prin intermediul internetului, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au anuntat verdictul in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Premierul Victor Ponta precizeaza, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, faptul ca aluat act de decizia CAB, dar ca nu comenteaza sentinta. In acelasi timp, seful Guvernului si-a exprimat convingerea ca presa libera este apanajul unui stat liber. „Am luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti. Nu comentez sentinte in cauze penale, dar vreau sa asigur pe toata lumea ca, atat timp cat voi fi lider politic si cetatean al Romaniei, sunt obligat sa fac tot ce sta in puterile mele pentru ca jurnalistii Antena 3 / Antena 1 si toti jurnalistii din tara noastra, indiferent de politica lor editoriala, sa-si poata desfasura activitatea conform dreptului constitutional la libera exprimare si independenta presei. Sunt convins ca, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnati, o tara libera poate exista doar daca exista si o presa libera. Alaturi de milioane de alti romani doresc si cred ca multi ani de acum inainte „Antena 3 va fi aici”!”„, suna mesajul postat pe contul premierului, de pe reteaua de socializare amintita.

Vineri, dupa ora 14, completul CAB a anuntat verdictul in dosarul ICA. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat la zece ani de inchisoare, cu executare, pe Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact si al Partidului Conservator, la opt ani de inchisoare pe fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, si la sapte ani de detentie pe Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor.

Cititi si: Verdict in dosarul ICA: Dan Voiculescu, zece ani de inchisoare

Mencinicopshi, dupa aflarea deciziei in dosarul ICA: Este o sentinta nedreapta. Sunt nevinovat

Pantis, dupa anuntrea sentintei in dosarul ICA: Toti cei condamnati au fost condamnati pe nedrept

Camelia Voiculescu: Ceea ce s-a intamplat astazi sfideaza principiile statului de drept. Tatal meu nu a comis nicio fapta reprobabila

498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger