AcasăPoliticaReactia lui Klaus Iohannis, dupa ce a castigat procesul cu ANI

Reactia lui Klaus Iohannis, dupa ce a castigat procesul cu ANI

La scurta vreme dupa ce s-a aflat ca magistratii Instantei Supreme i-au dat castig de cauza in procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care il acuza de incompatibilitate, seful statului a dat publicitatii un punct de vedere in legatura cu decizia Inaltei Curti de Casatie si Justite.

Klaus Iohannis „saluta decizia instantei supreme”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, hotararea de miercuri, una definitiva de altfel, confirmand, de altfel, verdictul dat de catre magistratii Curtii de Apel Alba Iulie, in toamna anului 2013.

De altfel, Iohannis a declarat, in mai multe randuri, ca e increzator ca va castiga si ultima lupta cu ANI, institutie care il acuza de incompatibilitate, pentru ca ar fi fost, in paralel, edil al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA. Aspect remintit, de altfel, si in comunicatul de miercuri al Presedintiei, remis presei dupa anuntarea hotararii magistratilor. „Presedintele a fost convins, inca de la inceput, ca nu s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate si, de aceea, nu a recurs la niciun fel de exceptie care ar fi fost de natura sa amane aceasta pronuntare”, se mentioneaza in documentul citat.

Cititi si: ICCJ: Iohannis nu a fost in incompatibilitate

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger