AcasăPoliticaReactia Avocatului Poporului, dupa raportul MCV: Ne asumam cele mentionate in raport,...

Reactia Avocatului Poporului, dupa raportul MCV: Ne asumam cele mentionate in raport, cu o observatie

La o zi dupa ce Comisia Europeana a publicat raportul cu privire la progresele inregistrate de statul roman, in decursul anului trecut, in cadrul Mecanismului de Cooperare si verificare (MCV) pe justitie, in cadrul caruia s-au facut observatii care au vizat institutia condusa de Victor Ciorbea, fostul premier a dat publicitatii un punct de vedere.

Vorbind in numele forului in fruntea caruia se afla incepand cu primavara lui 2014, Victor Ciorbea precizeaza ca institutia „a luat la cunostinta” observatiile formulate la adresa Avocatului Poporului in raportul MCV si ca se va „actiona in consecinta”, referitor la aspectele prezentate in respectivul raport.

Desi sustine ca Avocatului Poporului isi asuma cele notate in respectivul document, Ciorbea tine sa faca, totusi, o precizare importanta, cu referire la cele subliniate in documentul dat publicitatii de forul european, si anume despre o anume „practica” a institutiei. „Ne asumam cele mentionate in raport, cu observatia ca, asa cum am informat opinia publica si pe reprezentantii Comisiei la intalnirea pe care am avut-o in cursul anului trecut, la nivelul institutiei Avocatului Poporului exista practica de a nu ne implica in controlul de constitutionalitate a Legilor sau Ordonantelor de urgenta ale Guvernului care au un pronuntat caracter politic sau electoral„, mentioneaza Ciorbea.

Mentiunea vine in conditiile in care, in raportul MCV publicat miercuri, la capitolul observatii, specialistii europeni au trecut faptul ca institutia considera ca nu e cazul sa se implice in chestiuni politice.

author avatar
eNational
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger