AcasăPoliticaRazboiul DNA - Ghita se muta din Parlament la CSM

Razboiul DNA – Ghita se muta din Parlament la CSM

Sebastian Ghita continua sa se ia in piept cu procurorii DNA

Acuzatiile aduse de deputatul Sebastian Ghita procurorilor DNA (”folosesc arestarea ca instrument modern de tortura a parlamentarilor”, ”mi-au cerut sa fac denunturi impotriva lui Victor Ponta”) i-au alertat pe membrii CSM, care au si sesizat, ieri, Inspectia Judiciara pe tema.

Sebastian Ghita continua sa se ia in piept cu procurorii DNA

Vicepresedintele CSM Luminita Palade a sesizat Inspectia Judiciara, careia i-a cerut sa verifice si sa stabileasca ”daca si in ce masura, prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita, a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau”, dupa cum precizeaza comunicatul dat, ieri, de CSM. Vizate de sesizare sunt afirmatiile facute de Ghita in discursul tinut miercuri in plenul Camerei si intr-o interventie televizata, marti seara. In ambele ocazii, Sebastian Ghita a sustinut ca procurorii DNA lasa se se strecoare in spatiul public date din dosar, date menite sa-i contureze vinovatia si sa-l ”linseje mediatic”. In plus, Ghita a afirmat si ca procurorii il preseaza de aproape un an, doar-doar il vor convinge sa faca denunturi impotriva lui Victor Ponta. Dat pe mana Inspectiei Judiciare, Sebastian Ghita nu se lasa, ci bate si el la poarta CSM, institutie careia ii cere sa verifice ”scurgerile de informatii nedestinate publicitatii” din dosarul sau si ”sa condamne definitiv practica scurgerii de informatii in vederea alimentarii linsajului mediatic”. Procurorii DNA nu au stat nici ei degeaba, ci i-au fixat lui Ghita o cautiune de aproape 59 de milioane de lei (13 milioane de euro), pe care parlamentarul trebuie sa o plateasca urgent daca vrea sa fie anchetat in libertate. Ghita a primit o neasteptata lovitura sub centura si din partea unor colegi parlamentari, care reclama acum ca deputatul i-a amenintat, inaintea votarii in plen a solicitarii de incuviintare a retinerii si arestarii sale, ca le va face imaginea zdrente la televiziunea pe care o controleaza daca indraznesc sa voteze in favoarea cererii DNA.

Zgonea ia distanta

Presedintele Camerei Deputatilor, pesedistul Valeriu Zgonea, a refuzat sa intre in coliziune cu DNA dupa ce Sebastian Ghita a sustinut ca procurorii anticoruptie ii coc si lui doua dosare. „Nu mi-e teama de nimic. Domnul Sebastian Ghita sa raspunda singur la afirmatiile pe care le face. Daca domnia sa are informatiidespre mine, sa le duca la Directia Nationala Anticoruptie”, s-a delimitat Zgonea de fostul sau coleg de partid.

author avatar
Simona Badulescu
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger